Miercuri 22 Martie

Rețea care ”măsluia” consumul la gaz, destructurată de anchetatori în Cluj și Sălaj - VIDEO și FOTO


O rețea care bloca funcționarea contoarelor de gaz a fost destructurată de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii - I.P.J. Cluj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Anchetatorii au făcut 16 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Sibiu, în cadrul unui dosar penal care vizează deteriorarea, modificarea, fără drept, sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate, infracțiune prevăzută și pedepsită de Legea nr. 123/2012.

În cadrul cercetărilor, s-a constatat faptul că o companie de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale ar fi fost prejudiciată de aproximativ 100.000 de euro, prin racordarea ilegală a unor imobile la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Activitatea infracțională s-ar fi derulat începând din anul 2018 și până în prezent.

În fapt, trei foști angajați ai respectivei companii ar fi adus modificări contoarelor de măsurare a gazelor naturale, mai precis ale indexurilor, influențând astfel generarea unor consumuri mai mici decât valoarea reală, implicit și a facturilor înregistrate.

În urma celor 16 percheziții efectuate în localitățile Turda, Mihai Viteazu și Agnita, din județul Sibiu, au fost descoperite și ridicate mai multe contoare de gaz, părți componente ale acestora, telefoane mobile, laptop-uri, dar și înscrisuri relevante pentru soluționarea în continuare a cauzei.

De asemenea, au fost ridicați 2.500 de lei și a fost indisponibilizat un autoturism.

În baza mandatelor de aducere, au fost aduse la sediul unității de poliție, în vederea audierilor, 29 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La percheziții au contribuit Poliția municipiului Câmpia Turzii, Poliția municipiului Turda, Secția 9 Poliție Rurală Turda, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, Serviciul Criminalistic, Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu.

Comentarii Facebook