Duminica 28 Aprilie

RESPECT! Cine e salvatorul fetei lovită de Tesla în Cluj-Napoca: ”Am în mașină geantă de traumă. Sunt asistent medical și în afara programului”


Un asistent de la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, aflat în timpul liber, a acordat primul ajutor fetiței de 11 ani lovită, joi dimineața, de un autoturism Tesla, pe strada Traian Vuia.

Marius Mureșan, un asistent care lucrează la UPU Spitalul de Militar Cluj,-Napoca ne-a relatat exact cum s-a petrecut totul, mai ales că fetița a fost lovită de mașină chiar sub ochii lui. 

Fata avea 11 ani și s-a angajat în traversare străzi printre mașini oprite din cauza coloanei. Deși eu am claxonat insistent să nu treacă, s-a uitat la mine și a râs, ieșind pe sensul opus din care venea Tesla care a lovit-o în plin, aruncând-o aproximativ 3 metri în sus și apoi a dus-o pe capotă. Fetița s-a mai rostogolit încă 10 metri. Eu sunt asistent medical la Spitalul Militar. Am acordat primul ajutor, am pus guler cervical și am acordat asistență medicală, până la venirea SMURD. Pacienta a fost predată smurd conștientă si cooperantă”, ne-a declarat asistentul Marius Mureșan.

Acesta venea dinspre Aeroport, iar fetița de 11 ani, alături de alte 2 fete, au coborât în stația de vis-a-vis de Școala Gimnazială ”Traian Dârjan”. ”Erau trei fetițe în grup, iar două se țineau de mână. Au trecut fix prin fața autobuzului și prin fața mașinii mele. Trecerea de pietoni era fix în spatele autobuzului, dar au luat-o printre mașini.

Una dintre cele care se țineau de mână a ieșit pe contrasens, iar acolo a fost lovită în plin de o Tesla, care venea dinspre Cluj-Napoca și mergea spre Apahida. Celelalte două au scăpat și nu au fost atinse. Eu am tot claxonat și am strigat să nu treacă pentru că e pericol, dar s-a uitat la mine a râs și mi-a întors fundul. Impactul a fost unul dur, fetița fiind purtată și pe capota Teslei. Am crezut că a făcut-o praf”, ne-a mai relatat asistentul Marius Mureșan. Cel mai probabil fetițele mergeau la școală, chiar la Traian Dârjan.

”Am în mașină tot ce îmi trebuie, pentru că sunt asistent medical și în afara programului”

Acesta a mai fost martor la un incident similar, acum câțiva ani în Zalău, dar atunci a pierdut victima. De atunci, are la el în permanență o trusă profesională de prim ajutor, două gulere cervicale, branule și seruri pentru menținerea în viață a victimelor. 

Am în mașină tot ce îmi trebuie, pentru că sunt asistent medical și în afara programului. Am branule, seruri, gulere cervicale. Am o geantă de traumă, pe care o țin de la accidentul din Zalău. Atunci a decedat victima, din păcate, dar acum fetița de acum a avut noroc cu carul.

I-am pus un guler cervical și i-am acordat asistență până când au venit colegii de la SMURD. Din fericire, pe medic chiar îl cunoșteam pentru că a făcut practică la Spitalul Militar din Cluj, la noi la urgență. Am predat fetița și am înțeles că e bine. Eu suspicionez că are o fractură la un picior, dar asta se va vedea la radiografii. Oricum, având în vedere cât de dur a fost impactul, a sărit 3 metri în sus și s-a rostogolit pe drum alți 10 metri, eu cred că această fetiță a primit o nouă șansă la viață”, ne-a mai spus asistentul Marius Mureșan.

Poliția Cluj a precizat că accident rutier s-a produs în jurul orei 07.40, pe strada Traian Vuia, din municipiul Cluj-Napoca

Din cercetările preliminare a rezultat că o minoră de 11 ani, din Cluj-Napoca, care se afla în traversarea neregulamentară a străzii a fost accidentată de un autoturism, condus în direcția localității Apahida pe banda numărul 2, de un bărbat de 42 de ani, din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook