Duminica 28 Aprilie

Relatare infernală a unei mame de la Clinica de Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca


O mamă a relatat zilele infernale pe care le-a trăit la Clinica de Ginecologie ”Dominic Stanca” din Cluj-Napoca, în urma cu un an, fix după ce a născut. 

Izabella ne-a relatat povestea traumatizantă de la spital, unde a dat peste o asistentă fără pic de umanitate.

Am fost internată în acest spital în perioada 15-29 noiembrie 2021, respectiv am născut  prin cale cezariană în data de 18 noiembrie 2021.

Incidentul care doresc să raportez s-a întâmplat în seara de 19 noiembrie , după o zi de la naștere prin cezariană.

Asistenta menționată mai sus, s-a prezentat în camera de lăuzie unde mă aflam, pentru a-mi aduce copilul de o zi la alăptat. Fiind recent operată, mi-a fost foarte greu să mă mișc, așadar am cerut sa pună copilul lângă mine, la care asistenta B. m-a tras violent până la marginea patului, zicând că aici nu se pun dorințe si totul se întâmplă cum zice ea, nicidecum nu cum doresc eu. După aceasta mișcare bruscă, am avut dureri mari la locul operației, abia am fost capabilă să stau la marginea patului. 

Pe un ton agresiv, mi-a zis sa mă mișc mai repede, ca nu are toata seara la dispoziție, și sa -mi desfac sutienul ca sa verifice dacă s-a pornit lactatia sau. Aceasta verificare nu este una dureroasă , dacă este facută de cineva care știe cum se face acest lucru. Însă asistenta Balazs nu se pricepea , urmând să am dureri foarte mari în zona mameloanelor.

Din instinct la această palpare dureroasă am tresărit, primind de la ea o palmă peste mâini să stau nemișcată. A urmat a doua verificare la care nemaisuportând durerea, am cerut să se oprească; a început să țipe la mine că dacă mă mai plâng mult, o să ducă copilul înapoi la neonatologie.

După ce am încercat să o atașez copilul la sân, si nu am reușit să o fac în mod corect, am primit a doua palmă, dar de data asta pe sân.

După ce am zis că o să mă descurc și nu mai am nevoie de ”ajutorul” ei, a zis că am 10 – 15 minute la dispoziție să o alăptez, după care să duc negreșit copilul înapoi la secția de neonatologie. M-a amenințat, că în caz contrar, îmi va lua copilul și va avea grijă să nu o mai primesc înapoi pe perioada internării”, a relatat Izabella.

Aceasta nu a depus atunci plângere pentru că s-a temut că ar fi avut de suferit. 

Comentarii Facebook