Reglementări ale legislației pentru jocurile de noroc

Un nou proiect de lege, menit să protejeze minorii împotriva jocurilor de noroc, va fi depus în septembrie.

Proiectul are ca scop prevenirea participării minorilor la jocurile de noroc, dar și creearea unor centre de tratament pentru dependenții de jocurile de noroc patologice.

În primul rând propunem sancționarea cu sume cuprinse între 3000-6000 a celor care permit accesul minorilor la jocurile de noroc, informarea despre centrele de tratament și cel mai important, taxa de viciu să fie defalcată cu 10% , sumă care să revină la fondul de construire a unor centre de tratament”, a declarat vicepreședintele Asociaţiei Române pentru Studiul Jocurilor de noroc(RASG), Ramona Toderiță.

Un studiu realizat de RASG pe un eșantion de 2000 de copii cu vârste cuprinse între 10-19 ani arată ca 2,5% dintre aceștia sunt dependenți de jocurile de noroc.

Prof. Viorel Lupu a anunțat că în perioada martie-aprilie 2013 va avea loc primul curs de formare a unor specialiști pentru prevenție și intervenție asupra minorilor dependenți de jocurile de noroc.

 

Deputatul Mircia Giurgiu a anunțat că va depune proiectul la 1 septembrie și speră că va fi votat până la sfârșitul lunii.

Comentarii Facebook