Reacția ministrului Educației, după ce mai mulți elevi clujeni au fost dați afară de la ore pentru că au părul lung



Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, joi, că, în cazul elevului de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca, care a fost dat afară din cauza părului lung, nu se poate vorbi despre un abuz atât timp cât regulamentul de ordine interioară a fost respectat de către conducerea şcolii.

Este regulemantul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ, care este unul cadru şi nu sunt specificate detalii de genul celor de la Cluj. Prin regulament intern, fiecare unitate şcolară, poate să introducă noi elemente. Anual, se revizuiesc aceste regulamente, părinţii semnează nişte contracte cu unitatea şcolară. Nu este un abuz dacă s-a respectat regulamentul pe care şcoala respectivă îl are”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Acesta a explicat că fiecare regulament de ordine interioară are propriile sancţiuni care se aplică în momentul în care prevederile acestuia sunt încălcate.

În baza acestui regulament, fiecare unitate şcolară adaugă drepturi şi obligaţii. Sunt convins că vom avea detalii suplimentare imediat când se vor termina consultările dintre liceul respectiv, părinţi şi elevi. Dar până atunci, acel regulament aplică sancţiuni, dacă nu este respectat. Din declaraţia inspectorului general şcolar de la Cluj reiese că acum se fac aceste consultări cu părinţii şi elevii tocmai pe tema acestui regulament”, a adăugat Liviu Pop.

Mai mulți eleiv au fost scoși afară de la ore, marți, de către directorul liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, pe motiv că aveau părul lung sau barbă.

Unul dintre elevi, Tudor Helgiu, a relatat întâmplarea pe pagina sa de Facebook, iar incidentul a luat amploare în mediul online.

Comentarii Facebook