Razie printre șoferii ”curajoși” la Cluj. Au fost prinși beți la volan și fără permisPolițiștii de la rutieră au prins doi tineri în timp ce se aflau la volan fiind dub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, la data de 4 august, ora 23:50, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca -Secţia 3 Poliţie au depistat un tânăr de 23 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe strada Unirii din Cluj-Napoca, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto din Cluj-Napoca avea o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi ,,conducerea unui autoturism pe drumurile publice de catre o persoana care nu posesda permis de conducere”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Tot la data de 4 august, ora 20:40, un bărbat de 27 ani, din Târgu-Mureş, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe strada Moţilor, din Cluj-Napoca, sub influenţa alcoolului.

Acesta avea o alcolemie de 0,79 g/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, numerele de înmatriculare ale autovehiculului aveau perioada de valabilitate expirată.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de cãtre o persoanã care, la momentul prelevãrii mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge” şi „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Comentarii Facebook