Razie de mai proporții în Cluj, la vehiculele de transport persoane și marfă


Polițiștii clujeni au veridicat peste 1.000 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat 65 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, în perioada 5 – 11 octombrie, polițiștii rutieri au efectuat controale ce vizau autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pe parcursul acţiunii, oamenii legii au urmărit şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Poliţiştii au verificat 1.027 de autovehicule, dintre care 344 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 683 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat 65 de abateri, dintre care 19 la autovehicule de transport de persoane şi 46 la cele de transport marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, conducerea unui autovehicul cu defecţiuni tehnice, lipsa documentelor.

De asemenea, poliţiştii au controlat 86 de autoturisme cu până la 9 locuri, ale unor conducători auto care efectuau transport de persoane fără autorizație. În urma acestor controale, poliţiştii au aplicat 8 sancțiuni contravenţionale.

Comentarii Facebook