RAZIE de amploare la Turda! S-au dat amenzi de peste 15.000 lei și s-au confiscat bunuri de 13.000 lei



Polițiștii clujeni au efectuat o razie de amploare la nivelul municipiului Turda, unde au aplicat peste 40 de sancțiuni, în valoare de circa 15.000 lei, au fost confiscate țigări, material lemnos și produse alimentare, în valoare de aproximativ 13.000 lei. De asemena au fost depistate trei persoane bănuite de furt calificat din locuință.

Conform polițiștilor, ”s-a acționat pentru combaterea comerțului ilicit cu produse accizabile și produse alimentare, a delictelor silvice și a abaterilor rutiere. Totodată, s-a vizat și depistarea persoanele bănuite de comiterea unor fapte care aduc atingere patrimoniul public și privat”.

În cadrul acțiunii s-a verificat activitatea a peste 25 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și producători agricoli, iar circa 60 de autovehicule au fost oprite, în trafic, pentru control.

Polițiștii au fost nevoiți să aplice peste 40 de sancțiuni contravenționale, în urma neregulilor constatate, dintre care cele mai numeroase au vizat nerespectarea prevederilor Legii 12/1990, Legii 61/1991și O.U.G. 195/2002. Valoarea acestora depășeste 15.000 lei.

Totodată, polițiștii au confiscat aproximativ 1.400 de țigarete, produse alimentare care erau comercializate ilicit și material lemnos care era transportat ilegal, în valoare totală de aproximativ 1.300 lei.

Oamenii legii au ma depistat și patru bărbați bănuiți de furtul unor bunuri, în valoare de peste 1.000 de lei.

Mai exact, cei patru bărbați, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, din Turda, în cursul lunii septembrie a.c., au pătruns, prin forțarea ușii de acces, într-o locuință din Turda, de unde ar fi sustras bunuri (aparat foto, DVD player, material lemnos), în valoare de circa 1.000 lei.

Cercetările sunt continuate în cauză, pentru documentarea întregii activități infracționale, sub aspectul comiterii infracțiunii de “furt calificat”, faptă prevăzută de Codul penal.

Comentarii Facebook