Miercuri 24 Aprilie

Razie a Poliției Economice Cluj înainte de Paște

 

Poliția Economică Cluj a coordonat o razie în județ pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare de sezon, precum peşte, carne de ovină.

 

În perioada 9-10 aprilie a.c., poliţiştii clujeni, cu sprijinul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj şi al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Cluj au verificat legalitatea activităţii comerciale desfăşurată de către 44 de agenţi economici.

 

Totodată, poliţiştii rutieri, cu sprijinul I.S.C.T.R. Cluj, au acţionat pentru combaterea transportului illicit de persoane şi mărfuri, precum şi pentru prevenirea altor abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

 

Neregulile constatate în urma controalelor efectuate au impus aplicarea a 32 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ de 100.000 de lei, pentru abateri  precum comerţul ilicit, nerespectarea normelor sanitar- veterinare şi pentru încălcări ale normelor privind transportul de persoane şi mărfuri.

 

Au fost ridicate în vederea confiscării produse alimentare şi articole vestimentare, deţinute şi comercializate fără documente de provenienţă, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

 

De asemenea, un conducător auto, de 36 de ani, din Rogojel, bănuit că efectuează transport ilicit de persoane, a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei. Acesta transporta persoane pe ruta Floreşti – Dumbrava, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege.

Comentarii Facebook