Război între cei de pe strada Mehedinți și Edgar Quinet, pe autobuzul 19: Ne-au furat autobuzul

 

Mănășturenii de pe strada Mehedinți se plâng că autobuzul 19 le-a fost ”furat” de cei de pe strada Edgar Quinet. 

 

In urma unor dezbaterii, locuitorii zonei Edgar Quinet au reusit sa "fure" autobuzul strazii Mehedinti. Acum autobuzul urca in cartierul lor, apoi coboara pe strada Mehedinti.

 

Locuitorii strazii Mehedinti se simt nedreptatiti de decizia municipalitati de a schimba traseul autobuzului pentru ca ei au asteptat 20 de ani introducerea unor unui autobuz de catre RATUC pe strada Mehedinti, iar acum acest autobuz, nu mai este in interesul lor. 

 

Intelegem ca noul cartier Edgar Quinet are nevoie de acest autobuz, dar nu intelegem de ce noi suntem din cauza lor intarziati cu ajunsul la serviciu, ajunsul acasa, si asa mai departe”, ne-a relatat Adela Pop.

 

Directorul Companiei de Transport Public (CTP) Cluj, Liviu Neag, a declarat că ruta autobuzului a fost prelungită pentru a-i prelua și pe cei din cartierul Edgar Quinet, dar că autobuzul 19 circulă și pe strada Mehedinți. ”Autobuzul vine din centru și intră pe strada Câmpului, iar apoi ajunge în Edgar Quient. Lasă și preia alți călători, iar apoi vine pe Mehedinți de unde preia călători și îi duce în centru. A fost o dezbatere publică în privința acestor noi modificări și nu a comentat nimeni. Ruta este una experimentală, iar dacă e un succes o vom păstra. Avantajul pentru toti cei care folosesc acest autobuz este că el circulă acum ca orice alt autobuz, iar înainte circula numai dimineața, la la orele amiezii și seara. Îi rog pe cei de pe cele două străzi să se înțeleagă și să vadă avantajele făcute prin extinderea cursei”, a precizat Liviu Neag.

 

Oamenii de pe strada Mehedinți au realizat o listă cu doleanțe:

 

1. Oamenii de pe strada Mehedinti merita un autobuz al lor. Merita pentru ca merg la serviciu, ca au sustinut economia orasului in domeniile in care lucreaza, merita ca unii sunt bunici acum, merita ca isi cara copiii la scoala sau activitati, merita ca unor pensionari le place sa mearga la piata in Mihai Viteazu, merita ca sunt votanti, merita ca e o strada mare, merita din toate punctele de vedere.

 

2. Oamenilor de pe strada Mehedinti nu merita sa LE FIE FURAT autobuzul si dus pe o alta strada, desi ei saluta ideea ca se dezvolta orasul si asa mai departe, dar inainte de cartierul nou Edgar Quinet, a fost strada Mehedinti.

 

3. Oamenii de pe strada Mehedinti au luptat cu CTP sa se prelungeasca orarul, nu sa le fie schimbat traseul.

 

4. Oamenii de pe strada Mehedinti nu si-au putut face abonamente si de aici lipsa de interes a CTP fata de noi. De ce? Ei stiu! Ce rost avea sa-ti faci abonament la un autobuz care circula aiurea si cu care riscai sa nu te mai poti intoarce dupa ora 18. Plus ca in weekend nu circula. Deci oamenii de pe strada Mehedinti nu au avut nici o sansa!

 

5. Pe langa ce ati subliniat si dumnevoastra in articol, cum ca nu o sa mai reusim sa mai urcam in autobuz la Nora, cand cobora plin de pe Edgar Quinet, nu mai am ce sa mai comentez. Asa va fi! Vom circula ca pe vremea lui Ceausescu cu usile deschise. A propos, stiti ca asa se circula pe atunci. Cautati undeva imaginile, ca au rulat recent pe net.

 

6. Si cred ca meriti, locuitor de pe strada Mehedinti, iti zic in fata ”Rusine!”, rusine ca nu te implici mai mult pentru tine, pentru vecinul tau, pentru prietenii care vin la tine, pentru comunitate!

 

Mi-e frica acum sa recunosc ca stiu ca oamenii din zona nu sunt uniti, si nu stiu sa-si vada de interesul comun. De obicei e cate unul care are initiativa, si in 2 – 3 zile se vede singur si nesustinut. Credeti-ma ca stiu si va recunosc interesul in problemele civice locale, fara sustinere din partea cetatenilor. E dezolant sa ma gandesc cum voi incerca sa ma inghesui intr-un autobuz full.

 

Stiu ca s-au facut incercari, gen petitii de a se prelungi programul, si nimeni nu s-a sinchisit nici macar cu o semnatura, daramite cu prezenta.

De multe ori cred ca ne meritam soarta, dar poate, cine stie, cati cetateni vor fi interesati sa ia atitudine in privinta nemodificarii traseului.

Comentarii Facebook