Raed Arafat la Cluj: Vom monitoriza unitatile de urgenta pentru ca se cumpara materiale la suprapret


Raed Arafat a anuntat, sambata, la Cluj ca unitatile de urgenta din intreaga tara vor fi monitorizate lunar, pentru ca s-au depistat achizitii de materiale la preturi "umflate".

"Va fi o monitorizare continua si o raportare continua la mai multi parametri de catre unitatile de primiri urgente, inclusiv asupra achizitiilor si preturilor de achizitie ale unor materiale care vor fi monitorizate lunar de catre Ministerul Sanatatii. Vom analiza toate aceste chestiuni cu ministrul Sanatatii si apoi vom trece la monitorizare. Pana acum nu era o astfel de monitorizare, nu in aceasta forma. Noi am inceput o monitorizare dupa controlul serviciilor de ambulanta, dar nu sub o astfel de forma de monitorizare intensa. Acum vom incepe aceasta monitorizare, care se impune dupa auditul unitatilor de primiri urgente desfasurat in urma cu trei saptamani si ale carui rezultate vor fi prezentate saptamana viitoare", a spus Raed Arafat.

"De exemplu, au fost platiti oameni de unitatile de primi urgente si care in mod normal nu trebuiau platiti din aceste fonduri, ci preluati de spitale. Acest aspect va trebui corectat in cateva spitale. De asemenea, au fost analizate preturile platite pe mai multe achizitii de materiale similare si unde au fost constatate diferente, si va trebui sa vedem care a fost cauza si care sunt solutiile. Pentru diferentele de preturi exista anumite explicatii, ca nu s-a prezentat decat un singur furnizor la licitatie, ca unii au dorit sa cumpere materiale de calitate mai mare si au crescut si preturile. Trebuie vazut unde nu se justifica preturile sa nu se mai repete situatiile", a spus Raed Arafat.

 

Subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii a participat la Cluj la Congresul pentru studenti si Tineri Medici "Medicalis" va avea loc intre 10-13 Mai in Cluj-Napoca sub egida Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu".

 

Raed Arafat vine la congresul medical pentru studentii in medicina si tineri medici din ROMANIA

Comentarii Facebook