Duminica 28 Aprilie

Puii de barză de la Vlaha au fost lăsați singuri! - VIDEO


Cei trei pui de barză de la Vlaha, din cuibul monitorizat Video, au fost lăsați complet singuri pentru prima dată de la eclozare. 

După ce au împlinit vârsta de o lună, în ultimele zile părinții i-au lăsat de mai multe ori singuri pe puii de barză din cuibul de la Vlaha. În seara zilei de 13 iunie s-a întâmplat pentru prima oară să îi vedem pe cei mici fără supravegherea părintească. Apoi, când am încercat să verificăm dacă aceasta a fost prima ocazie, am observat că s-a mai întâmplat și mai devreme în aceeași zi, respectiv și în cursul zilei anterioare.  Deocamdată, părinții au lipsit din cuib doar pentru perioade de câteva minute.

Puii de barză au învățat deja să se ridice în picioare și să clămpănească; și au început să se retragă la marginea cuibului pentru a-și face nevoile. În dimineața zilei de 11 iunie, unul dintre adulți a aruncat afară din cuib oul din care nu a ieșit pui. Oul a ajuns la marginea cuibului deja cu o zi mai devreme.

Plănuim să efectuăm inelarea puilor de barză în 20 iunie, la ora 9 dimineața.

Puii părăsesc cuibul la 58-64 zile după eclozare și continuă să fie hrăniți de părinți încă 7-20 de zile. Așadar, familia de berze de la Vlaha va mai sta unită până în luna august. 

Comentarii Facebook