Duminica 28 Aprilie

Protestul taximetriștilor din Cluj: Cerem eliminarea transportului alternativ. Nu plătesc impozite la Cluj - VIDEO și FOTO


Zeci de mașini de taxi au protestat la Cluj-Napoca față de ”rivalii” de la firmele de ridesharing, Bolt și Uber.

Protestul început la ora 11:00 și mașinile de taxi au parcurs orașul, cu claxoane, pe traseul Bucium - 1 Decembrie - Garibaldi - Plopilor - Primăverii - Poligon.

”Activitatea de ride sharing ar putea aduce zilnic la bugetul local Cluj-Napoca o sumă de aproximativ 24 de mii euro în plus!

Făcând un calcul elementar în urbea noastra lucrează zilnic aprox. 2000 autoturisme cu ecuson de transport în regim de închiriere aparținând unor firme care își au sediul în Cluj-Napoca cât și în multe alte localități din România și nu plătesc impozitele aferente sumelor încasate în Cluj-Napoca, ci la domiciliul fiscal unde sunt înregistrate”, au spus cei de la Sindicatul taximetristilor din Cluj-Napoca. Citește AICI continuarea.

WhatsApp Image 2023-06-20 at 11.56.53 (1).jpeg

Nu putem decât să mulțumim tuturor celor implicați în protestul de azi, de la membrii sau simpatizanti ai asociației până la echipajele Inspectoratul de Politie Judetean Cluj și Jandarmeria Cluj.

Ne cerem scuze clujenilor și participanților la trafic pe care i am deranjat cu această ocazie și le mulțumim pentru întelegere! 

Scopul protestului a fost atenționarea politicului, a factorilor decizionali, asupra discrepanțelor dintre serviciul de taximetrie și transportul alternativ. 

Așa NU se mai poate! 

Vrem:

 Fiscalizarea tuturor operațiunilor fiscale prin subsidiare înregistrate la ONRC. 

LIMITAREA autorizațiilor pentru transport alternativ pe aceleași criterii, de poluare și congestie a traficului, la 1/10 taxiuri. 

Turismele autorizate să fie in proprietatea, sau contract de leasing, operatorului autorizat.

Respectarea recomandărilor Consiliul Concurenței de transparență a tarifelor, eliminarea tarifului dinamic. 

Suspendarea avizului tehnic al platformelor de intermediere până la intrarea în legalitate cu respectarea Art.6 din Legea 204/2019. 

Astăzi colegii din toată țara au protestat în majoritatea municipiilor reședință de județ, iar dacă solicitările noastre, argumentate și întemeiate, nu ne sunt ascultate următorul protest e în capitală! 

Taximetriștii sunt uniți!”, transmit taximetriștii clujeni.

Comentarii Facebook