Proteste la Cluj împotriva gazelor de șist. Sute de clujeni s-au solidarizat cu sătenii din Pungeşti - VIDEO

 

Câteva sute de persoane au protestat la Cluj-Napoca, miercuri seara, în semn de solidaritate cu sătenii din comuna Pungeşti, județul Vaslui.

 

Protestatarii au pornit într-un marș din Piaţa Unirii, în jurul orei 20.00, și s-au îndreptate spre Prefectura Cluj, pe Bulevardul Eroilor, blocând traficul. Manifestanții aveau pancarte cu mesajele ”Refuz, rezist, nu vreau gaze de şist”, ”Chevron - RMGC = moarte”, ”Solidaritate cu Pungeşti”, ”Acum ori niciodată, prin Pungeşti nu se trece” și ”Suntem sub asediu”.

 

Marșul a fost supervizat de jadarmerie, fiind scandări și împotriva lor: ”A venit Jandarmeria ca să apere hoţia”, ”Ultima soluţie, încă o revoluţie”, ”Pactul de coabitare, dă drumul la fracturare”, ”Ponta şi Băsescu lângă Ceauşescu”.

 

Traficul a fost vlocat ți în fața Prefecturii Cluj.

 

Astfel de manifestări au fost și în alte zone din țară, după ce miercuri dimineața s-au răsculat sătenii din Siliştea și au blocat miercuri dimineaţă drumul naţional Vaslui - Gârceni, în cea de-a treia zi consecutivă de proteste pentru a împiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist în zonă.

 

Protestele localniclor din Siliştea au început luni, când aproximativ 150 de persoane au blocat, parţial, drumul judeţean ce tranzitează comuna Pungeşti. Marţi, la proteste au fost prezenţi şi patru preoţi de la bisericile din comuna Pungeşti.

 

Chevron a obținut, în 3 octombrie, autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România. În urma protestelor, Chevron și-a retras utilajele.


Comentarii Facebook