Protest la Cluj de susținere a familiei Bodnariu: Copiii le-au fost luați pe nedrept - VIDEO



Sute de persoane s-au adunat la Cluj-Napoca pentru a susține familia Bondariu, ai cărei copii au fost luați de autoritățile norvegiene.



Pe Bulevardul Eroilor s-au adunat persoane din Cluj-Napoca, Turda, Bistriţa, Oradea, sâmbătă, 9 ianuarie, în jurul orei 13.00. Participanții la acțiune au avut bannere cu mesaje în limbile română şi engleză: ”Norvegia, nu separa familia Bodnariu”, ”Susţinem familia Bodnariu”, ”Doar adevărul va întoarce copiii la părinţii lor”, ”Norvegia, este timpul să ne dai copiii înapoi”, ”Barnevernet omoară copiii”.



Ioan Gârbovan, organizatorul manifestării, a cerut grăbirea ”anchetei sociale din Norvegia, luarea unei decizii şi cerem ca autorităţile din România să se implice mai activ în soluţionarea acestui caz. Soluţionarea înseamnă reîntregirea familiei, aici, în România, la familia extinsă, sau acolo, în Norvegia. Noi vrem ca aceste demersuri ale autorităţilor române să se facă cât mai repede”.



Cei 5 copiii ai familiei, cu vârste curprinse între 4 luni și 9 ani, au fost luați de autorități, după ce fetele au spus la școală că sunt disciplinate acasă, inclusiv prin corecții fizice. Copiii au interpretat cântece religioase, lucru raportat de directoare autorităților.

 

Comisia Europeană, sesizată după cazul celor 5 copii ai românului stabilit în Norvegia luați cu forța de stat



Video: Mirela Cimpean / Facebook

Comentarii Facebook