Protest în faţa Prefecturii Cluj. Angajaţii Palocsay nu şi-au primit salarile de un an VIDEO


Angajaţi ai staţiunii de cercetare pentru pomicultură, Palocsay, din Cluj, în frunte cu directoarea staţiunii au protestat azi în faţa Prefecturii din Cluj-Napoca. Aceştia îşi revendică salariile restante de pe ultimul an.

"Angajaţii staţiunii au la ora actuală restanţe de un an de zile la plata salariilor", a declarat reprezentantul protestatarilor, Bozdoc Călin, inginer de cercetare în cadrul Palocsay.

Aceştia au încercat şi alte demersuri, înaintând comunicate către Prefectura Cluj, către ministerele de resort, respectiv Ministerul Agriculturii, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice cât şi Ministerului Învăţământului, fiind unitate de cercetare.

"Credem că prin acest protest vom reuşi cel puţin să atragem atenţia că situaţia colectivului este una la limită şi nu se mai poate merge aşa. Mai vrem să tragem un semnal de alarmă asupra situţiei agricole în ansamblu", a mai adăugat inginerul Bozdoc.

Directoarea Staţiunii Palocsay, Harsan Eugenia, se declară solidară cu angajaţii.

"Oamenii au luat salariile acum două zile, dar pe anul trecut, lunile septembrie octombrie. Trebuia să primim banii pe Ordonanta de Guvern nr. 10 din 2011 şi din motive necunsocute nu am primit banii necesari, comparativ cu celelalte unităţi subordonate Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Cluj. Încercăm să iniţiem o nouă ordonanţă de urgenţă pentru rectificare de buget din 2011 prin care să beneficiem şi noi de aceste facilităţi fiscale", a declarat directoarea Harsan.

Cei prezenţi la protest susţin că directoarea nu a reuşit să facă nimic până acum şi nu cred că ea şi-ar fi dat într-adevăr silinţa.

"Ne tot minte că încearcă să facă ceva pentru noi, dar nu face nimic. A venit azi aici nu pentru că ne susţine neapărat, ci mai mult pentru imaginea sa. Ne-am săturat de promisiuni şi vorbe goale", a declarat unul dintre protestatarii prezenţi.

Comentarii Facebook