Protest al elevilor pe Facebook: "Spune nu Taierii Vacantei de Vara!"


Peste 31.000 de elevi protesteaza pe Facebook fata de scurtarea vacantei de vara.

"Sa spunem nu cu totii taierii din vacanta de vara si marirea celei de iarna! Cei de la Ministerul Educatiei si Sportului vor sa ne ia din vacanta de 3 luni o luna si sa o mareasca pe cea din iarna! Spuneti nu acestei ideii! Haideti sa fim cat mai multi care suntem impotriva acestei legi! Sa aratam ca nu ne este frica sa ne spunem parerea!", sustin elevii in mesajul postat pe grupul de Facebook.

Acestia dau si doua motive pentru ca vacanta de vara nu trebuie scurtata: "Nu se gandesc ca nu se poate sta intr-o sala de clasa pe o caldura ca asta. Vacanta de vara este ca o traditie pentru toti toate varstele de copii o asteapta!".

 

Ideea a agitat spiritele si aproape 32.000 de utilizatori ai retelei de socializare s-au inscris in grup.

 

"Taierea vacantei e in avantajul elevilor de a 12-a... deci pentru mine e bine... particip doar pentru aia mai mici", a scris Danny.

"Vacanta de vara, numita si vacanta mare. Mai scurta? Este inacceptabil, daca s-ar face acest lucru vacanta mare nu va mai fii asa de mare! Sa mergem VARA la scoala! Doamne... Normal sunt pro pentru ca este o idee proasta, dae intr-adevar nu o sa mai mergem la scoala cand este cel mai frig, dar sa mergem vara....nici vorba!", a scris si Madalina.

 

"Cine basca lui Costel credeti ma ca va vede/aude/ia in seama daca faceti event pe Facebook? Funeriu pun pariu ca nici sa umble pe facebook nu stie.. Maturizati-va bai copii si nu mai faceti eventuri aiurea", a scris si Mihai.

 

Vezi AICI protestul tinerilor!

 

Ministrul Daniel Funeriu a anuntat ca vacanta de iarna se va prelungi cu trei saptamani, iar cea de vara se va reduce. Motivatia ministrului ar fi absenteismul scolar pe timpul iernii, pe fondul vremii nefavorabile.

Comentarii Facebook