Propunere pentru Emil Boc din partea unul consilier PNL: Zonă mediană cu spații verzi și corpuri de iluminat pe Calea Turzii


Vicepreședintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Bîldea, îi propune primarului Emil Boc modificarea configurației străzii Calea Turzii, astfel încât să incorporeze o zonă mediană, cu spațiu verde.

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că în această primăvara va demara lucrările de modernizare a principalelor artere de intrare în oraș: Calea Turzii, Calea Baciului și Traian Vuia. Lucrările sunt estimate la peste patru milioane de euro, doar în cazul intervenției pe Calea Turzii. În acest context, consider că se impune regândirea acestei artere de circulaţie, fiind cea mai importantă dintre intrările în Cluj-Napoca.

Astfel, având în vedere traficul intens și configurația străzii, propun înființarea unei zone mediane cu spațiu verde în care să fie incluse și corpuri de iluminat, pe porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu de la intersecția Calea Turzii – strada Observatorului și sensul giratoriu din intersectia Calea Turzii – strada Făgetului, sens care ar trebui transformat într-unul permanent”, propune vicepreședintele PNL Cluj-Napoca

De asemenea, consilierul local solicită Primăriei Cluj-Napoca mutarea în subteran a cablurilor electrice pe porțiunea Piața Cipariu - sensul giratoriu Făget, iar carosabilul să rămână cu două benzi pe sens.

Consider că e o dovadă de responsabilitate în gestionarea banilor publici ca proiectele vitale pentru oraş să fie tratate serios, soluţionate pe termen lung şi nu amânate constant”, mai spune Bîldea.

---------------

UPDATE

 

Primarul Emil Boc a declarat că aceste lucruri erau prevăzute încă din 2013. Citește AICI detalii.

Comentarii Facebook