Proiectul „Școala după școală” , dedicat elevilor din familii marginalizate, continuă și în acest an la Cluj


Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a anunțat că proiectul „Școala după școală” va continua și în acest an.

„Școala după școală” este un proiect dedicat prevenirii abandonului şcolar şi ameliorării performanţelor şcolare ale copiilor care provin din familii marginalizate şi excluse social sau expuse riscului marginalizării şi excluziunii sociale.

Acest program a început ca proiect pilot la Școala Gimnazială „Traian Dârjan” în anul școlar 2013-2014 pentru un număr de 90 elevi și a continuat de atunci în fiecare an, ajungând la un număr de 210 elevi din 5 unități școlare.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 16 octombrie va fi supus la vot prelungirea acestui proiect și acordarea sumei de 285.360 lei pentru implementarea lui în anul școlar 2019-2020.

Școlile implicate în derularea acestui program sunt: Școala Gimnazială Traian Darjan, Școala Gimnazială Nicolae Iorga, Școala Gimnazială Octavian Goga și Școala Gimnazială Nicolae Titulescu.

De-a lungul anilor, acestei forme de intervenție a autorităților locale i s-au alăturat diverși parteneri din societatea civilă și ONG-uri.

Comentarii Facebook