Proiectul ”Dai carte, ai parte de zâmbete” umple spitalele clujene de cărți. Cum poți să ajuți FOTO/VIDEO


Asociația Femeilor de Afaceri Cluj a demarat o nouă ediție a proiectului ”Dai carte, ai parte de zâmbete”, în colaborare cu lanțul de librării Cărturești, prin care își propun să creeze minibiblioteci în spitalele clujene.

Pentru a marca noua ediție a proiectului, joi seară a avut loc și un flashmob la Iulius Mall Cluj. Participanții au format un lanț uman, apoi și-au dat cărți din mână în mână, pentru a atrage atenția asupra importanței cauzei.

Inițiativa ”Dai carte, ai parte de zâmbete” a ajuns deja în cel de-al nouălea an, iar, potrivit coordonatoului proiectulu, Doina Olteanu, până acum s-a reușit înființarea a aproximativ 40 de minibiblioteci (30 în spitale de adulți și 10 în spitale pentru copii), în 13 unități spitalicești, care sunt alimentate periodic, datorită donațiilor voluntarilor.

Proiectul este realizat în colaborare cu librăriile Cărturești, iar cei care doresc să aducă zâmbete pe fețe copiilor internați în spitale, pot dona cărți sau vouchere.

Mai exact, în toate cele trei librării din Cărturești din Cluj-Napoca, din centrele comerciale Iulius Mall, Vivo și Platinia au fost amplasate urne speciale (foto jos), iar clujenii pot achiziționa cărți din librărie, pe care să le lase apoi în urnele de colectare înainte de a ieși din incintă.

De asemenea, se pot achiziționa și dona vouchere, care vor fi folosite apoi de către voluntarii din cadrul AFA responsabili de proiect pentru a achiziționa cărți cu care vor alimenta apoi minibibliotecile.


77DA2969-8261-4333-A851-1F6E5776E308.jpegCC85B820-B528-4752-B70E-91C38EFA3CEB.jpeg


Comentarii Facebook