Joi 7 Iulie

Prognoza METEO pentru ziua de 10 aprilie 2022. Vremea se răcește


Meteorologii avertizează că vremea se răcește duminică, 10 aprilie. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică cerul va fi mai mult noros. Va ploua pe arii extinse, exceptând regiunile sud-estice, unde ploile vor fi izolate. La munte, treptat, vor predomina ninsorile, iar în centrul țării, în a doua parte a intervalului, vor fi și lapoviță și posibil ninsori. Cantitățile de precipitații vor depăși pe alocuri 15 l/mp îndeosebi în masivele nordice. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu unele intensificări, în special în vestul Carpaților Meridionali, sudul Banatului și Moldova. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 12 grade.

Cum va fi vremea duminică 10 aprilie 2022

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă, valorile termice fiind semnificativ mai scăzute față de ziua anterioară îndeosebi în centru, sud și est. În aceste regiuni cerul va fi noros și va ploua în cea mai mare parte a intervalului. La munte vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă. În Transilvania și în zona deluroasă a Moldovei precipitațiile vor fi mixte. Cantitățile de precipitații vor depăși pe alocuri 25...30 l/mp, în special în sud-est, unde vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică: averse ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și posibil grindină.  

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile, slabe cantitativ, se vor semnala doar pe arii restrânse în prima parte a intervalului. Temporar vântul va avea intensificări în toată țara, cu viteze în general de 45...55 km/h și pe arii restrânse de peste 60 km/h. Pe crestele montane rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 7 grade. În a doua parte a nopții se va produce brumă, local în nord-vestul, nordul, centrul țării, în zonele deluroase și doar izolat în rest.

Comentarii Facebook