Prognoza meteo pe două săptămâni. Vezi cât va fi de cald și până când va mai ploua


Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 11 iunie - 24 iunie.

Astfel, în Transilvania, în primele zile ale săptămânii, vremea va fi călduroasă în mare parte a regiunii, cu medii ale temperaturilor maxime de 28...32 de grade și ale minimelor de 14...16 grade. Intervalul 14 - 17 iunie va fi caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal pentru mijlocul lunii iunie, cu valori diurne de 25...28 de grade, mediat regional, în timp ce minimele nocturne vor fi de 13...16 grade.

În cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi din nou în creștere, ce vor caracteriza o vreme local călduroasă în mare parte din interval, cu medii ale maximelor de 27...30 de grade și cu probabilitatea ca în zilele de 21 și 22 iunie să se atingă valori chiar mai ridicate.

Probabilitatea de ploaie va fi relativ mare în perioada 13-17 iunie, când se vor înregistra cantități de apă mai importante. Vor fi în general manifestări de instabilitate atmosferică, astfel că ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat de grindină. Pentru cea de-a doua săptămână a intervalului de referință se menține probabilitatea pentru averse în orele după-amiezelor.

Comentarii Facebook