Profesorul Michael Shafir, de la UBB Cluj, returneaza medalia primita de la Traian Basescu! VEZI de ce!


Profesorul Michael Shafir, de la Universitatii Babes-Bolyai Cluj, a anuntat ca va returna presedintelui Traian Basescu ordinul "Meritul pentru Invatamant" in grad de ofiter in semn de protest fata de promulgarea de catre presedintele statului a noii Legi a Educatiei.
 
Anuntul a fost facut in seara zilei de vineri, 21 ianuarie, la TVR Cluj.

Ordinul i-a fost conferit profesorului Michael Shafir de catre presedintele Traian Basescu in octombrie 2009.

 

"Este vorba atat de un protest personal, cat si de unul de principiu. Noua lege politizeaza invatamantul in spatele unei masti a depolitizarii. Daca pana acum in Romania ne obisnuisem cu o 'stagnare' in spatele unui jargon reformator, de data aceasta avem de a face cu un regres in spatele aceluiasi jargon. Autonomia universitara este practic desfiintata si se politizeaza invatamantul atat la nivelul scolii, cat si la cel al invatamantului superior. Tinta principala in acest scop devin cei aproximativ  4.000-5.000 de profesori universitari care urmeaza sa fie fortati sa se pensioneze pentru a fi inlocuiti cu conducatori de doctorate neexperimentati, dar aliniati politicii guvernamentale sau redusi la tacere de catre cei ce au painea si cutitul", a afirmat profesorul de relatii internationale.

 

In plan personal, profesorul Shafir a afirmat ca protesteaza pentru ca noua Legea a Educatiei promulgata de Traian Basescu ii mai permite sa lucreze in viitor numai la plata cu ora. "Daca as fi dorit o asemenea plata, as fi ales alta meserie, as fi inceput-o mult mai tanar si as fi practicat-o pe centura. Pana acum as fi strans destui bani ca sa nu mai fiu ingrijorat de o legislatie sau alta", a mai spus profesorul.
 
Michael Shafir este profesor universitar titular la Facultatea de Studii Europene a Universitatii Babes-Bolyai. Este Directorul Departamentului de Relatii Internationale al acestei universitati si seful Catedrei de Relatii Internationale la facultatea unde functioneaza.

Comentarii Facebook