Profesorii nu vor clasa zero in scoli


Profesorii se arata nemultumiti de introducerea clasei zero incepand cu anul scolar viitor, pe care o considera inutila.

Acestia sustin ca logistica sistemului de invatamant si infrastructura actuala a scolilor nu permite introducerea acestei clase.

"Nu este personal pregatit, sunt invatatori, profesori dar ar trebui sa existe o dubla pregatire pentru a fi si educatori. Nu s-a facut un experiment pe un grup restrans sau scoli pilot pentru a se face o demonstratie si a se vedea daca introducerea clasei zero este utila. Lipseste si curicula, infrastructura necesara si nu sunt manuale", a declarat Iulia Chende, profesor la nivel primar in liceul Eugen Pora.

Deputatul Mircea Giurgiu sustine ca va depune o interpelare in care ii va cere ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, sa anuleze aplicarea acestei prevederi.

"Am depus un proiect de lege in luna decembrie care urmeaza sa intre in dezbatere in comisia de invatamant a Camerei Deputatilor. In paralel o sa depun o interpelare in care o sa solicit ministrului sa anuleze aplicarea acelei prevederi" a afirmat Mircea Giurgiu.

Conform noii Legi a invatamantului, clasa zero ar urma sa fie introdusa incepand cu anul scolar 2012-2013.

Comentarii Facebook