Profesorii din Cluj se intalnesc la 12.00 si planuiesc un protest!


Membrii Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC) se intalnesc la 12.00 pentru a discuta oportunitatea declansarii unui protest. Profesorii sunt nemultumiti de lipsa banilor si de actuala lege a educatiei.

"Am pierdut foarte multi bani, intre 25 si 50% din salariu. Legea educatiei ne defavorizeaza si mai mult si pentru toate aceste motive exista posibilitatea sa deschidem un protest. Vom discuta si vom decide", a declarat pentru Stiri de Cluj Lucia Cojocaru, liderul SLIPC.

Sindicalistii se opun intentiei Guvernului de a-si asuma raspunderea pe legea educatiei. "Este o lege plina de greseli gramaticale si care ar trebui sa fie dezbatuta in Parlament si nu sa treca pe baza de raspundere. Sunt 1.500 de amendamente la aceasta lege, dintre care 100 le-am trimis numai noi de la Cluj. A spus si domnul profesor Mjarga ca in aceasta lege sunt greseli de gramatica, este o lege care politizeaza si importanta profesorilor in luarea decizie este diminuata", a mai completat Lucia Cojocaru.

Liderul SLIPC a dat ca exemplu Consiliile de Administratie ale scolilor, unde in prezent profesorii au 50% din voturi, dar potrivit noii legi ar urma sa aiba 25%.

Comentarii Facebook