Profesorii clujeni vor picheta marți, din nou, Prefectura Cluj! Sindicaliştii din Educaţie, revoltaţi pe guvernanți


Peste 4000 de sindicaliști din învățământ au protestat joi în fața Prefecturii din Cluj-Napoca. Sindicaliștii din Educație nu se opresc însă aici. Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean a anunțat deja că marți, 30 mai, profesorii clujeni vor picheta din nou, Prefectura Cluj. Profesorii din toată țara amenință că nu vor opri greva până când salariile nu vor fi majorate.

Ultima ofertă din partea Guvernului, refuzată de sindicaliști, promitea prime de 2.500 lei la profesori și 9% în plus la salariu pentru personalul nedidactic.

dd.jpeg

Sindicaliștii din Educație din Capitală sunt revoltați și de atitudinea ministrului Muncii, Marius Budăi, şi cer să plece. Președintele Federației Sindicatelor Spiru Haret a cerut demisia ministrului Marius Budăi. 

Am următoarea rugăminte. Îl rog pe domnul Fenechiu să-și ia frumos perspectiva și să meargă cu ea la partid. Şi să i-o dea şi domnului de la Ministerul Muncii, domnul care are o problemă legată de educație.

Cum ai tupeul să declari atunci când ai peste 200.000 de salariați din învățământ în grevă, că noi nu suntem la piață, mai dă, mai ia? 

Este inacceptabil ce a spus ministrul Muncii și purtătorul de cuvânt al Guvernului și ar trebui să ia frumos pixurile alea aruncate în fața Guvernului şi să scrie demisia și unul și altul. 

Trebuie să se înțeleagă foarte clar că în țara asta n-ai judecători, n-ai medici, n-ai mecanici de locomotivă, n-ai nimic dacă n-ai un învățământ de calitate", a spus Marius Nistor, preşedintele FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învăţământ - n.r.).

Ministrul Muncii: „Nu suntem la piață. Profesorii au ajuns la salariile maxime"

Ministrul Muncii a spus la Antena 3 CNN că salariile profesorilor nu pot fi majorate pentru că astfel, România riscă să piardă atragerea fondurilor din PNRR.

Nu tratăm educația ca la piață. Dumnealor sunt cu grila de salarizare la nivel de 2022. Faptul că legea salarizării este la reformă în PNRR, ne pune în situația ca de acum, până la 1 ianuarie când vrem să intre în vigoare noua lege a salarizării, să nu putem opera modificări, asupra anexelor legii, adică să ieșim de peste nivelul de 2022.

Noi am dat în 2022 foarte bine majorări, și acum la început de an, care au adus cadrele didactice la nivelul din 2022, însă pe această perioadă, dacă am face acest lucru, se pune în pericol atragerea fondurilor din PNRR", a declarat ministrul Muncii.

Comentarii Facebook