Miercuri 24 Aprilie

261 de profesori suplinitori vor ramane pe drumuri la Cluj

261 de profesori suplinitori vor fi disponibilizati pana in luna septembrie Inspectoratul Scolar Judetean Cluj (ISJ) trebuie sa trimita pana atunci unitatilor de invatamant listele cu profesorii care vor fi "redusi".

 

Decizia este luata in baza unei Ordonante de Guvern care prevede ca 15.000 de posturi trebuie desfiintate la nivelul intregii tari, pana la 1 septembrie 2010. Hotararea ii afecteaza in special pe profesorii suplinitori, din mediul rural, care isi vor pierde locurile de munca.

 

In judetul Cluj, din cele 261 de posturi care vor disparea, majoritatea sunt ocupate de cadre didactice suplinitoare. Profesorii lucreaza in special in mediul rural, iar directorii de scoli de la tara sa plang ca, daca acestia vor fi disponibilizati, nu va mai fi cine sa ii invete pe copii carte.

 

La randul lor, profesorii suplinitori au si ei oful lor. Foarte multi dintre ei fac eforturi pentru a merge zeci de kilometri zilnic pana la scolile de la tara pentru a putea sa profeseze si spun ca daca posturile lor vor fi desfiintate, pentru a se face economie, vor renunta la invatamant.

 

Ultima reducere de posturi la Cluj a fost facuta nin luna septembrie, cand conducerea ISJ Cluj a desis desfiintarea unui numar de 465 de posturi.

Comentarii Facebook