Prodecanul Facultății de Horticultură din cadrul USAMV Cluj, Adrian Zaharia, acuzat de abuz de putere de studenți

 

Prodecanul Facultăţii de Horticultură, Adrian Zaharia, este acuzat de studenții USAMV Cluj-Napoca că face abuz de putere. Mai precis ar fi atribuit ilegal taberele studențești.

 

Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din USAMV Cluj-Napoca a sesizat marţi, 16 octombrie, Comisia de Etică a USAMV Cluj-Napoca, privind ancheta derulată în perioada 20 septembrie - 15 octombrie, în ceea ce priveşte modul de distribuire a locurilor în programul ”TABERE STUDENŢEŞTI 2012” şi a adresei nr.611/10.10.2012 primită de la Casa de Cultură a Studenţilor Târgu-Mureş.

 

Sesizarea înregistrată la registratura universităţii cuprinde următoarele aspecte: prodecanul Facultăţii de Horticultură, Şef.lucr.dr. Adrian ZAHARIA în calitate de preşedinte al comisiei de distribuire a lucrurilor în taberele studenţeşti 2012 pentru studenţii facultăţii de Horticultură, a aprobat ilegal locuri în taberele studenţeşti 2012, pentru 7 studenţi din facultatea de Horticultură care nu şi-au depus cerere conform  Art.13 din  ”Secţiunea I  - Norme privind repartizarea locurilor în taberele studenţeşţi pe perioada vacanţei de vară 2012, pentru studenţii înscrişi la cursurile de zi în instituţiile de învăţământ superior de stat”  şi care nici nu se aflau pe lista intitulată  ”Listă nominală cuprinzând studenţii admişi pentru obţinerea unui loc în programul ”TABERE STUD.ENŢEŞTI 2012”  - Facultatea de Horticultură”,  listă postată pe site-ul universităţii (www.usamvcluj.ro) la secţiunea Studenţi / Tabere. Studenţii care apar pe borderourile de distribuire a locurilor în taberele studenţeşti sunt următorii:  HITTER TIMEA - Horticultură II,  BALABUC IOANA - Horticultură II, POP MĂDĂLINA ANDREEA - Horticultură II, PRELUCAN LARISA - Horticultură II,  SÂRB PETRU - Horticultură II,  LEŞ MĂDĂLINA - Horticultură IV şi  MICLĂUŞ ANDREEA CASANDRA - Horticultură IV. Cei 7 studenţi   (6 fete + 1 băiat) au beneficiat de câte un loc la munte în seria I (16.07 - 21.07.2012) respectiv seria VI (15.08 - 20.08.2012) în staţiunea PREDEAL (PÂRÂUL RECE ) - Hotel Bucegi”, a precizat într-un comunicat Bogdan Moldovan, președintele FAS-USAMV Cluj-Napoca.

 

În data de 11 iulie, la ora 10.00, în Amfiteatrul A5 a avut loc întâlnirea cu studenţii facultăţii de Horticultură privind alegerea locaţiei şi a perioadei pentru taberele studenţeşti 2012, iar în următoarele zile o parte dintre studenţii care şi-au ales perioada şi locaţia (semnând borderoul), au fost contactaţi telefonic de către prodecanul facultăţii de Horticultură, spunându-le că nu mai pot merge în perioada aleasă de ei, deoarece au existat studenţi care nu s-au prezentat la data stabilită pentru confirmarea locului.

 

O parte dintre studenţii care şi-au confirmat locul într-o serie anume şi au semnat borderoul seriei respective, după ce au fost contactaţi telefonic de către prodecanul facultăţii de Horticultură pentru ai anunţa că nu mai pot merge în tabără, în perioadă aleasă de ei, ulterior aceşti studenţi s-au regăsit pe alt borderou, în altă serie cu o semnătură pe care nu şi-o asumă. Lipsa semnăturii studenţilor de pe borderourile pentru MUNTE, conform Art. 27 din ”Secţiunea I - Norme privind repartizarea locurilor în taberele studenţeşţi pe perioada vacanţei de vară 2012, 

pentru studenţii înscrişi la cursurile de zi în instituţiile de învăţământ superior de stat”. 

 

De altfel,  Federaţia Asociaţiilor Studenţeşti din USAMV  Cluj-Napoca va depune astăzi, 17.10.2012  sesizarea şi către  Senatul USAMV Cluj-Napoca, pentru analizarea faptelor şi anchetarea 

tuturor persoanelor din USAMV Cluj-Napoca care au fost implicate în procesul de distribuire a taberelor studenţeşti 2012”, a mai subliniat Bogdan Moldovan.

 

Prodecanul Adrian Zaharia nu a putut fi contactat.

Comentarii Facebook