Procurorii DNA Cluj invinși de omul de afaceri Călin Mitică. Anchete făcute pe genunchi


Omul de afaceri a obținut o victorie în dosarul în care procurorii DNA Cluj îl acuză de date de mită. 

Călin Mitică a fost trimis în judecată în martie 2018, fiind acuzat de fapte grave, care nu pot fi dovedite. ”În perioada 07.07.2011 – 11.12.2013, inculpatul Călin Mitică a dispus remiterea cu titlu de mită, în nouă tranșe succesive, a sumei totale de 87.841,59 lei către inculpatul Mihuț Georgel, în calitatea menționată mai sus, pentru ca acesta din urmă să sprijine interesele de afaceri ale SC Transferoviar Grup SA în relația cu Salina Ocna Dej. Acest „sprijin” consta în obținerea atribuirii, de la autoritatea contractantă Societatea Națională a Sării SALROM SA sau de la Salina Ocna Dej (structură din cadrul acestei societăți naționale), a unor contracte de lucrări și servicii, precum și derularea acestora în condiții favorabile intereselor SC Transferoviar Grup SA. Remiterea sumelor de bani a fost efectuată indirect, într-o formă disimulată, prin decontarea de către SC Transferoviar Grup SA a unor facturi fictive emise de societatea comercială administrată de inculpații Ianchiș Cosmin Adrian și Miclea Cornel Eugen. Ulterior, sumele astfel transferate au fost retrase din contul bancar al firmei respective și predate în numerar inculpatului Mihuț Georgel”, se arată în comunicatul DNA. 

După mai bine de un an de procese, procurorii DNA Cluj au trimis la Curtea de Apel Cluj o adresă, prin care solicită restituirea celebrului dosar ”Salina Ocna Dej”, în care omul de afaceri Călin Mitică a fost acuzat de dare de mită. 

Dosarul penal nu a trecut niciodată de camera preliminară, iar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să anuleze toate probele adunate de ofițerii SRI. Dosarul nu a putut demonstra modalitatea de transmitere a mitei de la omul de afaceri la directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihuț, iar judecătorii au decis că dosarul nu are probele necesare care să conducă la o condamnare a persoanelor trimise în judecată. 

Culmea, un alt fapt care demonstrează harababura din justiție, Tribunalul Cluj a precizat în același dosar că probele sunt ”beton”, dar ulterior Curtea de Apel a dar o sentință cu totul opusă.


Comentarii Facebook