Duminica 28 Aprilie

Prins beat la volan, șeful Poliției Câmpia Turzii și-a cerut pensionarea, evitând demiterea


Şeful Poliţiei Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, a cerut să se pensioneze, după ce a fost prins băut la volan.

Şeful Poliţiei Câmpia Turzii, Dorel Florian Fodorean, este pensionar începând cu data de 15 ianuarie, şi-a depus actele de pensionare după ce a fost prins băut la volan şi i s-a suspendat permisul de conducere. Dosarul său penal este, încă, în lucru, iar când se va întoarce de la procuror, se va lua măsura sancţionării contravenţionale. Oricum, după incident, urma să fie schimbat din funcţie, deoarece, prin gestul său, a adus atingere uniformei de poliţist şi a afectat imaginea Poliţiei”, spus surse din Poliție, citate de Mediafax.

Șeful Poliției Câmpia Turzii a fost numit adjunctul lui Fodorean, Sebastian Vasile Rus.

Șeful Poliției municipiului Câmpia Turzii, comisarul Dorel Fodorean, a fost oprit de un echipaj de poliție în trafic, joi seara, 9 ianuarie, și dus la probe de sânge, fiind suspectat că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Comisarul Dorel Fodorean a fost oprit la un control inopinat de un echipaj de la Poliția Rutieră Cluj. El conducea mașina pe o stradă din Câmpia Turzii.

Agenții de la Rutieră au avut bănuiala că șoferul consumase alcool și i-au cerut comisarului să sufle în aparatul etilotest. Acesta a refuzat să facă acest lucru, dar a fost de acord să meargă la spital, pentru recoltarea probelor biologice, care vor stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice.

Poliția Cluj susține că analizele de sânge arată că polițistul avea alcool în sânge. ”Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională.  De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia”.

Comentarii Facebook