Primul avion supersonic romanesc care ajunge in spatiu, sponsorizat de o companie IT care lucreaza si la Cluj


Programul primului avion supersonic romanesc, IAR-111 Excelsior, care va participa la competitia de astronautica Google Lunar X Prize, va fi sponsorizat de o companie IT care lucreaza si la Cluj.

"iQuest este primul nostru partener in domeniul software si impreuna vom parcurge cursa inovarii pentru realizarea primului avion supersonic romanesc IAR-111 Excelsior si pentru castigarea competitiei Google Lunar X Prize. Colaborarea dintre ARCA si iQuest va aduce rezultate frumoase si beneficii pentru ambele parti. Multumim iQuest pentru parteneriatul de lunga durata, prin care vom trai una dintre cele mai frumoase si fascinante perioade din istoria stiintei si tehnicii romanesti. Impreuna scriem istoria!", a declarat Dumitru Popescu, presedinte Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica (ARCA).

"Suntem onorati ca putem fi alaturi de echipa ARCA in initiativa lor din cadrul competitiei Google Lunar X Prize. Inovatia proiectului ARCA tradusa in avionul supersonic IAR-111 este un motiv de mandrie pentru romani si o dovada ca putem si noi ajunge la performanta in masura in care ne dedicam cu pasiune vocatiei", a precizat si Cornelius Brody, fondator si CEO iQuest.

Informaticienii din Cluj ai iQuest au dezvoltat in 2009 un soft care a fost premiat pe plan international. Softul "Trip Journal", realizat de clujenii de la iQuest, a castigat premiul "Excellence in design" si "Best paid for app" la concursul Mobile App World 2010, organizat la Londra.

Softul a fost creat pentru smartpphone -urile iPhone sau pentru cele care folosesc sistemul de operare Android, Bada sau Symbian si a castigat in decembrie 2009 premiul I la categoria "Aplicatii pentru turism" in cadrul concursului Android Developer Challenge, organizat de Google.

Aplicatia Trip Journal, creata de informaticienii de la firma iQuest Cluj, a fost desemnata cea mai buna aplicatie mobila iPhone a momentului, la conferinta mondiala a dezvoltatorilor de aplicatii mobile 360 iDev. Vezi AICI detalii.

Comentarii Facebook