Primăvara se vede cine investește în grădini. Cum arată parcurile din proiectele prietenoase cu natura - Galerie FOTO


Orașele se dezvoltă continuu, pe măsura nevoilor societății aflate în căutare de soluții de locuire moderne, de spații pentru muncă dotate cu cele mai noi tehnologii. Pentru comunitate însă, esențială este refacerea legăturii cu natura, mai ales când trăiești în centrul orașului. Soluțiile acestei probleme nu sunt neapărat la îndemână, pentru că presupun efort și resurse considerabile.

Primăvara se văd cel mai bine investițiile în spații verzi, iar o postare de pe pagina de Facebook Iulius ne dezvăluie, printr-o plimbare virtuală, cât de frumoase sunt parcurile pe care compania le-a realizat în proiectele sale din țară, în unele cazuri chiar și acolo unde nu exista urmă de verde, și cât de spectaculos se dezvoltă. 

11 Iulius Cluj.jpg

De la est la vest, primul oraș care ne-a atras atenția este Iașul, unde, în centru, lângă Palatul Culturii, a fost amenajată o grădină, ca parte a unui amplu proiect al celor de la Iulius. De 12 ani, grădina Palas a devenit un loc intens frecventat din oraș, datorită frumuseții sale naturale și pentru că acolo se petrec numeroase evenimente care animă viața socială a orașului. Fotografiile dezvăluie grădina în toată splendoarea, cu accente de magnolii și glicină, pomi înfloriți și un verde crud al gazonului. Iar Palatul Culturii înnobilează cu silueta sa întreaga zonă. 

02 Palas Iasi.jpg

Am ajuns și în orașul nostru, la Cluj, acolo unde, în Iulius Parc, zilele călduroase au readus la viață sălciile de pe malul lacului Gheorgheni, cu un verde care se intensifică pe zi ce trece. Un cadru care invită la relaxare și deconectare, cu oameni care lasă grijile deoparte și se bucură de momente alături de familie și prieteni sau de o carte bună. Este un loc în care weekendurile aduc evenimente și distracție, dar care îți oferă și prilej de o plimbare cu bicicleta sau pe jos, pe malul lacului. 

06 Iulius Cluj.jpg

Am făcut un ultim popas virtual în grădina Iulius Town Timișoara, atrași de fotografiile cu un peisaj idilic. Verdele te însoțește pretutindeni, pe alei flancate de arbori înalți, dar și în zonele amenajate cu gazon „terapeutic” prin intensitatea culorii sale. Copacii au înflorit și oferă cadre perfecte pentru fotografii, mai ales că fundalul te încarcă cu o stare de bine. 

05 Iulius Town Timisoara.jpg

Iulius a investit peste 18 milioane de euro în aceste parcuri (în total, până acum, 13 hectare amenajate la Iași, Cluj-Napoca, Timișoara), potrivit informațiilor disponibile, fiind un element distinctiv al investițiilor lor. O astfel de grădină va fi realizată tot la Cluj, odată cu lucrările la proiectul de pe fosta platformă Carbochim, în care se propune amenajarea a peste 5 hectare de spații verzi. Peste 700 de copaci și 100.000 de plante decorative ar urma să se planteze în parcul creat de la zero, copacii maturi fiind deja în oraș, într-o pepinieră găzduită de USAMV, din specii precum: platani, tei, castani, arțari roșii, stejari piramidali, ginkgo biloba, carpeni și metasequoia. Tot în proiectul nou, Iulius spune că va integra o grădină japoneză, cadru perfect pentru relaxare, cu amenajare specifică și o selecție de plante „zen”. 

Comentarii Facebook