Primăvara își intră în drepturi. Prima barză și-a făcut apariția la Cluj! - FOTO


Primăvara începe să se facă simțită și în rândul zburătoarelor. Prima barză din acest sezon și-a făcut apariția în satul Vlaha, din județul Cluj.

Potrivit analizelor realizate de clujbird.ro, prima barză ajunsă în Vlaha anul acesta, este tot cea care a ajuns prima și anul trecut: o femelă, numită Leske.

Prima barză a și sosit, deja, în cuibul de la Vlaha. Potrivit analizelor și a comparării fotografiilor, se pare că și de data aceasta, prima care a ajuns în cuib este femela Leske”, relatează clujbird.ro

Leske a aterizat în Vlaha în noaptea de 30 martie, puțin înainte de miezul nopții, s-a odihnit și a plecat din nou. Totuși, aceasta s-a întors la scurt timp:

Pe baza fotografiilor efectuate la fiecare două minute, de camera montată pe cuib, se poate constata că barza a apărut în cuib la data de 30 martie, cu un minut înainte de miezul nopții. După ce s-a odihnit un pic, la 1:24 a plecat din cuib, iar la 2:48 a revenit. Răsăritul de soare l-a urmărit din cuib.

În cuibul lui Leske a poposit o altă barză cu o zi în urmă, însă după ce s-a odihnit câteva minute, aceasta a plecat din nou la drum, cel mai probabil, spre propriul său cuib.

Cu o zi mai devreme, în seara zilei de 29 martie, pe cuib a mai aterizat barză, însă a rămas doar 4-5 minute pe loc, apoi și-a continuat zborul.

În Vlaha, încă se resimte iarna ce tocmai a trecut

În Vlaha, barza sosită a fost întâmpinată de o vreme ca de primăvară timpurie. Dimineața, pe acoperișuri se mai putea observa brumă. Leske a putut vedea că Muntele Rece din apropiere, înalt de aproximativ 1100 de metri, încă mai este acoperit de un strat serios de zăpadă. Zăpadă se mai regăsește, pe alocuri, și pe dealurile mai înalte din jurul satului.


Comentarii Facebook