Premii de 10.000 de euro pentru imaginea proiectului Cluj - 2021 Capitală Europeană

 
Asociația Cluj-Napoca 2021– Capitală Culturală Europeană pune la bătaie un premiu de 10.000 de euro pentru realizarea imaginii conceptului ”East of West”, cu care orașul Cluj-Napoca va candida la titlul Capitală Culturală Europeană.

Orașul Cluj-Napoca urmează să candideze pentru titlul „Capitală Culturală Europeană 2021”. Concursul oficial de desemnare a orașului din România care va deține acest titlu în 2021 va avea loc în 2015-2016. Şi-au anunţat public intenția de a candida pentru titlul european alte opt oraşe din România.

Desemnarea orașului Capitală Culturală Europeană 2021 va reveni unui juru internațional format din experți în domeniile artei și culturii, juriu desemnat de organismele Uniunii Europene.

Asociația Cluj-Napoca 2021- Capitală Culturală Europeană va da startul concursului public de creație a pachetului de identitate vizuală pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Scopul concursului, care are premii în valoare de 10.000 euro, este obținerea unei interpretări vizuale reprezentative pentru proiectul Cluj-Napoca 2021 - Capitală Culturală Europeană.

Motto -ul Clujului în proiectul Capitală Europeană a Culturii 2021 este ”Servus 2021”, iar conceptul va fi ”East of West”. Conceptul se referă la multiculturalismul Clujului și la modul în care mai multe comunităţi cu identităţi etnice, religioase şi culturale diferite conviețuiesc. Clujul este văzut ca un ”avanpost” al Vestului în Est, se arată într-un document al Asociaţiei ”Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană”.

 

Citește AICI mai multe despre concept.

Comentarii Facebook