Premierul Ungariei vine la Cluj. Inaugurează o școală profesională



Pemierul Ungariei, Viktor Orban, va veni în vizită la Cluj-Napoca, la începutul lunii octombrie, unde va inaugura noua clădire a Liceului Teologic Reformat. De asemenea acesta se va întâlni și cu cu liderii partidelor maghiare din România.

"Premierul Ungariei, Orban Viktor, se va afla la Cluj în perioada 2 - 3 octombrie, la invitaţia Eparhiei Reformate a Ardealului. Programul prevede inaugurarea noii clădiri a Liceului Teologic Reformat, unde va funcţiona o şcoală profesională cu trei clase. Clădirea, care datează din anul 1895, va primi numele episcopului Szász Domokos, aceasta fiind renovată în totalitate cu sprijinul financiar al Guvernului Ungariei", au spus eprezentanţii Eparhiei Reformate a Ardealului, potrivit Mediafax.

Oficialul magiar va mai vizita o facultate a Universităţii private Sapientia, cu predare în limba maghiară, a unei şcoli în satul Răscruci, dar va avea şi întâlniri cu episcopii bisericilor tradiţionale maghiare din Transilvania şi cu liderii partidelor maghiare din România.

Comentarii Facebook