Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, fără mască la un eveniment public cu Mitropolia Clujului. Oamenilor li se impune carantina parțială - FOTO


Noul prefect al Clujului, Tasnadi Szilard, a fost fotografiat la un eveniment public alături de mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, fără mască. Fotografia a fost ștearsă ulterior. 

Din cate stiu eu Guvernul Romaniei in judet este reprezentat de Prefectura, tot Guvernul Romaniei a adoptat o lege prin care este obligatoriu purtarea mastii in spatiile inchise. 

Problema este urmatoarea: in timp ce imi spuneti ca sunt obligat sa port masca, sa stau in casa dupa ora 22 si ca masurile se vor inaspri in perioada urmatoare, domnul prefect de Cluj apare pe pagina de Facebook a institutiei in poza ne purtand masca. ( poza a fost streasa ulterior )

Am inteles ca nu exista o rezolvare din punct de vedere politic referitoare la problema cu Biserica si purtarea mastii, dar macar reprezentantii Guvernului ar putea sa poarte masca”, ne-a semnalat Tudor-Voicu Bradu, cititor Știri de Cluj. 

Astăzi (joi, 25 martie) la Praznicul Bunei Vestiri, când se sărbătorește hramul Mitropoliei Ortodoxe din Cluj-Napoca și 10 ani de la întronizarea Î.P.S Andrei, ca Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului, domnul prefect Tasnádi István-Szilárd a participat la Sfânta Liturghie. Cu această ocazie, domnul prefect i-a înmânat o plachetă Î.P.S Andrei,  în semn de prețuire și respect la împlinirea unui deceniu de slujire arhierească la Cluj, pentru contribuția la consolidarea prezenței Bisericii Ortodoxe Române în societate și cultivarea valorilor creștine ca reper de coeziune morală și etică în rândul credincioșilor. Întru mulți și fericiți ani, Înaltpreasfinția Voastră!”, au scris pe pagina Prefecturii Cluj.

Clujenii au reacționat: ”Lipsesc niste masti din acesta poza! #rusine Prost exemplu, domnule Prefect!”.

”Ati sters poza in care nimeni nu avea masca la eveniment, nici macar prefectul! Frumos exemplu!! Si mai aveti pretentii de la oameni sa aiba rabdare, sa stea inchisi si asculte…”.

”Domnule prefect, dumneavoastra aveti intalniri fara masca si, pe de alta parte, numarul de cazuri este mare in Cluj, sunt oameni care nu isi pot desfasura activitatea ( restaurante, teatre, cinema, acum si salile de sport se inchid), noi suntem obligati sa purtam peste tot masca... Cum e cu standardele duble? Cum sa respecte oamenii regulile daca dumneavoastra dati un astfel de model? Cred ca ar trebui sa va asumati ce ati facut, nu sa stergeti poza, si sa va dati demisia!”.

Pentru că poza a fost ștearsă, Știri de Cluj vă prezintă imagine.

image (1).png

Dacă ați surprins un incident care poate deveni o știre ne puteți scrie pe Facebook, Whatsapp (0722804093) sau pe office@stiridecluj.com

Comentarii Facebook