Povestea tristă a unui văcar de lângă Cluj-Napoca. A fost fericit că a recuperat vițelul fătat între troiene - VIDEO


Povestea tristă a unui văcar de lângă Cluj-Napoca a fost relatată succint de activistul Antoniu Bumb. Vechile moduri de viață sunt împinse tot mai la periferie de ”viața de oraș”, care canibalizează totul și nu mai are nevoie de ce era mai demult.  

Oameni simpli, care trăiesc din munca mâinilor nu mai au loc și nu se pot adapta la acest stil de viață. Sfârșitul lor este de multe ori tragic, iar viața lor nu este una tihnită.  

Am ieșit la plimbare, la 2 minute de Cluj. M-am întâlnit cu omul ăsta, își caută vaca prin tufișuri, se pierduse, de ieri, de restul turmei. Am aflat, în câteva minute, că nu-i cumpără nime' boul de 700 de kile, că i-a oferit cineva 6 lei pe kil da nu îl dă, că stă singur in "cocioaba aia", că nu mușcă "deloc" câinele, că toată pășunea pe care își desfășura activitatea e parcelată și cumpărată de "patroni" care vor face vile, de la anul. Și că i s-a pierdut vaca. De fapt îi venise vremea să nască si își găsise loc într-un tufiș. Peste 10 minute de la prima întâlnire m-a strigat că a găsit vaca, născuse. De fapt câinele o găsise”, a relatat scurt, dar cuprinzător, Antoniu Bumb.

Între timp, văcarul și-a dus vițelul în colibă la căldură și a recuperat vaca dispărută. Pentru câteva luni va mai avea activitate, după care va trebui să se mute sau să dispară. Eventual va putea să se angajeze la patronii care vor ”face vile, de la anul”. Pe loc nu va putea rămâne, pentru că vor apărea orășenii cu drumuri, magazine și zone de relaxare.   


Comentarii Facebook