Duminica 28 Aprilie

Povestea tinerei care a plecat de la un orfelinat din Cluj-Napoca și a ajuns acum o actriță faimoasă - FOTO


Deși destinul i-a pregătit multe capcane, Ionica Adriana se poate lăuda cu o poveste impresionantă care poate fi o adevărata sursă de inspirație pentru mulți dintre noi.Având dificultăți financiare, mama biologică a Ionicei, pe nume Valentina, a fost nevoită să ia o decizie extrem de dificilă când Ionica avea doar 16 ani. Valentina a hotărât să își plaseze micuța fiică într-un orfelinat din Cluj-Napoca.

Pentru Ionica, în prezent în vârstă de 33 de ani, viața în acele condiții a însemnat o luptă pentru supraviețuire timp de 2 ani și jumătate. Totuși, destinul ei a cunoscut o schimbare radicală atunci când a fost adoptată de o familie din nord-estul Angliei. În primele decenii ale anilor 2000, România era supusă unei critici internaționale severe din cauza condițiilor mizere din orfelinate, subiect adus în prim plan și într-un documentar BBC. Potrivit cercetărilor, în perioada cuprinsă între anii 1966 și 1989, aproximativ 20.000 de copii au pierdut viața în orfelinatele din țara noastră.

Copilăria ei a fost petrecută în North Yorkshire, iar pașii ei au fost îndrumați spre Școala East 15 Acting, parte a prestigioasei Universități Essex. Astfel, din umbra orfelinatului din Cluj-Napoca, Ionica a ajuns să strălucească pe scenele teatrelor din Londra. Cindy și Anthony Calvert, părinții adoptivi ai actriței, au aflat despre documentarul BBC în timpul unei vacanțe în Elveția. Înainte de acest moment crucial, cuplul trecuse prin mai multe pierderi de sarcină și încercări nereușite de concepție prin fertilizare in vitro.

Dorind să adopte un copil, Cindy și Anthony au contactat Ambasada României din Anglia pentru a iniția procedurile necesare. La acea vreme, Ionica avea aproape 2 ani. Pentru a îndeplini cerințele orfelinatului, cuplul a fost obligat să ia legătura cu mama biologică a actriței și să obțină acordul ei în scris.

Am fost atrași de zâmbetul ei, de fericirea de pe chipul ei, de energia pe care o avea sărind în pat, încercând să ne atragă atenția”, și-a amintit Cindy.

În aceeași perioadă, familia Calvert a luat decizia de a mai adopta o fetiță pe nume Roxy. Când a venit momentul să se despartă de Valentina, Cindy a recunoscut că a simțit o durere profundă, conștientă că nu ar putea adopta și pe Valentina. La acea vreme, mama biologică a Ionicei avea deja 18 ani.

Doi ani mai târziu, Valentina a devenit mamă pentru a doua oară, oferind spre adopție o fetiță numită Angela, către un cuplu american. Acest cuplu a contactat-o pe Cindy și Anthony când Ionica avea deja 11 ani. De atunci, Ionica și Angela au menținut o legătură permanentă. După o perioadă în care au pierdut contactul cu Valentina, Cindy și Anthony au reușit să o găsească pe mama biologică a Ionicei în Sicilia. Valentina a devenit ulterior mamă pentru a treia oară, având o fiică numită Karina. În aprilie 2020, Ionica a decis să călătorească în Sicilia pentru a se întâlni cu mama sa biologică.

Niciodată n-am avut emoții ca cele din ora dinainte să o cunosc”, a declarat Ionica.

Când s-au întâlnit, Valentina și-a cerut iertare în lacrimi pentru că a luat decizia de a o lăsa la orfelinat.

Deși mă așteptam să plâng, nu am făcut-o, am fost pur și simplu fericită”, a adăugat Ionica.

În prezent, actrița își dorește să se reunească cu toate celelalte surori ale sale. La sfârșitul anului trecut, Ionica a interpretat rolul Prințesei Jasmine în spectacolul „Aladdin” de pe scena Teatrului Forum din Billingham. Înainte de aceasta, a fost jurată în competiția muzicală „All Together Now”, difuzată de BBC1, și a prezentat emisiuni la BBC Radio York și BBC Country File Live. De asemenea, a avut roluri în filmul „Spirital Phantoma” și în serialele „The Syndicate” și „Humbly Selfish”.

În perioada pandemiei, Ionica a pregătit 559 de torturi în doar 15 zile pentru comunitatea locală. Ultimul tort a fost donat Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie, reușind să strângă 650 de lire sterline (aproximativ 3.800 de lei). Ionica Adriana are o poveste impresionantă în care pasiunea pentru pantomimă ocupă un loc fruntaș.

Îmi place magia, bucuria pe care o aduce oamenilor. Este distractivă și o tradiție prin care, în copilărie, suntem introduși în lumea teatrului live. Iubesc felul în care publicul găsește alte fragmente amuzante”, a declarat aceasta în decembrie 2021.

Comentarii Facebook