Povestea fotografiei de la accidentul mortal de la Sânpaul. Cine e polițistul care ținea umbră rănitei - FOTO


În accidentul de miercuri, 7 iulie, de la Sânpaul pentru șoferul Loganului nu s-a mai putut face nimic, dar femeia din dreapta și fetița de patru ani din spate au primit tot ajutorul posibil. 

Agentul George Rus a ajuns la locul accidentului după 3 minute de la producerea tragediei. 

Pe la ora 15:00 eram la Postul de Poliție din Sânpaul și audiam două persoane. Nici nu am început bine audierea că a intrat cineva în post și mi-a comunicat de producerea accidentului. În momentul acela le-am spus persoanelor respective că trebuie să întrerupem audierea și o să revenim asupra declarațiilor pe care trebuie să le dea. Am plecat cât mai repede la fața locului”, a relatat agentul de poliție George Rus.

Imediat după ce am ieșit din post, după aproximativ 200 de metri de mers, m-au sunat colegii de la Baciu pentru a mă informa de producerea accidentului. Le-am comunicat că știu de producerea lui și mi-am continuat deplasarea. La locul accidentului am găsit autoturismul avariat din toate părțile, fiind pe axul drumului, și am mers să evaluez starea victimelor”, a mai spus agentul.

În accidentul de la Sânpaul, jud. Cluj, a murit bunul părinte Cristian Biru - FOTO

La fața locului a găsit un haos. Fetița de pe scaunul din spate nici nu a fost văzută în prima fază.

Un cuplu mi-a semnalat că în autoturism se mai afla și o fetiță, dar care a fost scoasă din mașină de către martori. Asta s-a petrecut până la sosirea mea la locul accidentului”, spune George Rus, rememorând momentele de la accident, conform Ziarul Clujean.

El a luat o umbrelă pentru a o proteja pe mama rănită grav, dar în viață.

Fetița a fost poziționată de către martori în afara părții carosabile, întinsă, la aproximativ 5 metri de autovehiculul avariat și având mai multe persoane în jur. Aveau două umbrele pentru a o feri pe fetiță de soare. Le-am solicitat o umbrelă să o protejez pe femeie de soare. Soarele era extrem de puternic, eu efectiv simțeam că îmi ard picioarele”, explică agentul. 

Femeia era conștientă. Până să ajungă echipajele de prim ajutor, cu o mână țineam umbrela și cu cealaltă am ținut-o de umăr și am încercat să o încurajez să reziste. I-am spus în mod repetat să nu-și irosească energia și puterea că are nevoie de ele. Când au ajuns echipajele de prim ajutor și au văzut că o protejez pe victimă, salvatorii s-au instalat rapid și au început descarcerarea din autovehicul. La sosirea echipajelor de prim ajutor eu eram lângă femeie, dar pentru a nu îi încurca pe pompieri m-am mutat pe partea opusă. Toată operațiunea a durat aproximativ 30 de minute”, adaugă agentul de poliție George Rus.

ba2a7a43d93961d30de162ce2b3233f4.jpeg

Comentarii Facebook