Poștaș din Cluj infectat cu coronavirus. A intrat în contact cu sute de familii


O femeie angajată ca factor poștal și care deservește satele Tritenii de Jos, Clapa, Triteni Hotar și Pădureni a fost confirmat cu coronavirus.

Femeia a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, după ce din 15 aprilie 2020 s-a aflat în izolare la domiciliu.

În satele pe care le deservește au fost identificate 250 de gospodării unde factorul poștal a livrat pensiile sau alocațiile de stat pentru copii, în ultimele două săptămâni.

Acești oameni au fost preluați în evidențele Direcției de Sănătate Publică pentru a se vedea care va fi evoluția stării lor de sănătate, scrie ziarul21.ro.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că s-a luat măsura izolării contacților direcți și se face anchetă epidemiologică. ”Voi merge în cursul zilei până acolo. Factorul poștal a purtat mască și mănuși in permanență, conform obligațiilor impuse de Poșta Română”, a spus Abrudean.

--------------------

UPDATE

Prefectul Clujului a fost la Triteni. ”Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacti (în jur de 240, aici fiind incluși toți din familiile cu care a interactionat). Intre timp oficiul poștal din comuna va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spațiului. Colegii cu care a interactionat factorul poștal rămân în izolare. La fel toți cei cu care a interactionat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează și monitorizează respectarea restricțiilor. Cam acestea sunt informațiile acum, după ce am revenit de acolo. Pacienta are o formă ușoară spre medie de Covid 19, din descrierea medicilor”, a precizat Mircea Abrudean.

Comentarii Facebook