Marti 22 Ianuarie

Polițiștii patrulează străzile de Zilele Clujului. Care sunt recomandările oamenilor legii pentru cetățeni



Polițiștii clujeni anunță că în perioada 17-20 mai, vor efectua patrulări cu efective mărite, cu ocazia desfășurării Zilelor Clujului 2018.

Evenimentele vor atrage un public numeros, motiv pentru care recomandăm cetăţenilor să fie preventivi, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni.

În acest context, poliţiştii clujeni acţionează, cu efective suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii publice în zonele în care se desfăşoară manifestările publice”, anunță IPJ Cluj.

Poliţiştii de ordine publică vor intensifica patrulările pe raza municipiului, iar cei rutieri vor fi în trafic pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea unor evenimente rutiere.

De asemenea, poliţiştii de prevenire şi cei din cadrul Biroului pentru Centrul Universitar vor intensifica acţiunile informativ-preventive, astfel încât participanţii să nu devină victime ale unor infracţiuni şi să se bucure de evenimentele publice organizate.

Recomandări:

-Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră!
-Nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei! Furturile din genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins, verificaţi-vă imediat geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unui furt!
-Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!
-Evitați conflictele, iar dacă în preajma dumneavoastră sunt persoane cu un comportament sau atitudine agresivă, nu încercați să interveniți pentru a le opri. Cereți sprijinul celui mai apropiat polițist sau sunați la 112;
-Îndepărtați-vă de cei cu un comportament neadecvat sau care au asupra lor obiecte periculoase și sesizați polițiștii;
-Conducătorilor auto le recomandăm să respecte cu stricteţe semnalele polițiștilor;
-Folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare;

Comentarii Facebook