Polițiștii de proximitate au organizat o campanie pentru prevenirea victimizării minorilor şi a persoanelor vârstnice

 

Poliţiştii clujeni acţionează pentru prevenirea victimizării minorilor şi a persoanelor vârstnice – categorii de vârstă care pot deveni uşor victime ale unor infracţiuni.

 

La data de 10 decembrie a.c., poliţiştii de proximitate au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor în unităţile de învăţământ.

 

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpia Turzii şi Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  Cluj au organizat o acţiune cu caracter preventiv în unităţile de învăţământ preuniversitar şi zonele adiacente acestora.

 

Astfel, poliţiştii au avut întâlniri interactive cu peste 125 de elevi din Câmpia Turzii, fiind abordate teme privind răspunderea contravenţională şi penală a minorilor, prevenirea faptelor de violenţă în şcoli.

 

Totodată, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea absenteismului şcolar. Astfel, au fost identificaţi 3 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, fiind informaţi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ în acest sens.

 

Pentru a preveni comercializarea de produse interzise elevilor, au fost efectuate o serie de verificări la unităţile comerciale din zona adiacentă unităţilor de învăţământ.

 

Poliţiştii de prevenire a criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca - Secţia 5 Poliţie, au organizat ieri o întâlnire de informare a beneficiarilor Fundaţiei Herald –organizaţie care oferă servicii de asistenţă socială pesoanelor vârstnice.

 

Discuţiile s-au axat pe măsurile de protecţie pe care vârstnicii trebuie să le aibă în vedere pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni.

Comentarii Facebook