Politistii din Cluj au pornit sa inchida "magazinele de vise", dar patronii nu erau "acasa"

Intrarea in vigoare a Ordonantei de Urgenta prin care este interzis consumul si comercializarea plantelor etnobotanice le-a dat mana libera politistilor sa inchida "magazine de vise". La Cluj, controlul trebuia sa inceapa de la ora 18.00, dar a esuat. Patronii stiau de controale si au fugit ca potarnichile.

Raziile politistilor si ale inspectorilor de la Garda Financiara Cluj trebuiau sa inceapa la ora 18.00. Zis si facut, doar ca o data ajunsi la magazinele care vindeau plante etnobotanice oamenii legii nu au mai gasit ce sa inchida, deoarece patronii au aflat de razie si s-au facut nevazuti.

Ordonanta prevede ca in decurs de 10 zile de la intrare actului in vigoare proprietarul magazinului trebuie sa distruga pe propria cheltuiala plantele si substantele detinute.

De asemenea, noua ordonanta prevede ca se pedepseste cultivarea acestor plante dar si "producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, introducerea sau scoaterea din tara, precum si importul ori exportul plantelor si substantelor".


Controalele demarate acum de politisti vor continua zilele urmatoare, pentru a vedea daca aceste magazine isi continua activitatea in judet.

Comentarii Facebook