Polițiștii care au bătut un bărbat în Dej, după ce l-au confundat cu un proxenet, condamnați cu suspendare

 

Cei doi politisti de la Brigada de Combatere a Crimei Organizata Cluj, agentul Daniel Mora si ofiterul Otinel Podea, acuzati ca au batut in 13 aprilie un barbat in Dej, dupa ce l-au confundat cu un proxenet, au fost condamnați cu suspendare.

 

Radu Vaida, barbatul care afirmat ca a fost batut in 13 aprilie 2010, in Dej, de doi lucratori ai BCCCO Cluj, care l-au confundat cu un proxenet, i-a înfierat pe cei doi.

 

Am fost batut de cei doi lucratori de politie. Confundat cu un proxenet si urmare uitati: bratul rupt. Imi cautam pisica in fata casei, in jurul orei 22.00, cand s-a intamplat totul. Am solicitat sa ii permita sotiei sa aduca buletinul pentru a ma legitima, dar nu mi-au permis acest lucru si m-au batut”, a povestit Radu Vaida.

 

El a spus ca umilintele au continuat si la sectia de politie sin Dej, unde a fost dus desi avea clavicula rupta si acuza dureri la spate, in urma loviturilor primite.

 

La politie nu m-au batut, dar m-au tratat umilitor, prin injurii. Mi-au spus: 'Ridica-te de jos gunoiule si du-te acasa'. Erau persoane de fata care au asistat si pot sa spun ca a fost umilitor”, a mai sous Radu Vaida.

 

Victima bataii ii acuza pe cei doi lucratori de la Crima Organizata Cluj ca au vrut sa ii faca o inscenare pentru a dovedi ca este proxenet.

 

A fost adusa o prostituata de catre unul dintre cei doi, asezata langa mine si au incercat sa imi faca poza. Eu mi-am dat seama ca vor sa imi faca poze si m-am ridicat si am obiectat. S-au linistit pentru ca am atras atentia politistilor de la Dej care le-au cerut sa nu abuzeze. Urmareau sa isi pregateasca pasii pentru ca au ajuns la concluzia ca au gresit. In mod categoric urmau sa construiasca ceva pentru a-si acoperi faptele", a mai spus Vaida

 

Radu Vaida a fost internat la Clinica de Neurochirurgie din Cluj, cu diagnosticul fractura de clavicula si suspiciune de fractura a coloanei cervicale. 

 

Cei doi polițiști: agentul Daniel Mora si ofiterul Otinel Podea au fost judecați la Curtea de Apel Cluj, iar sentința pronunțată luni îi condamnă la câte un an de închisoare cu suspendare și plata unor daune morale de 6.000 de euro.

 

Sentința poate fi atacată cu recurs.

Comentarii Facebook