Polițiștii au confiscat aproape 500 metri cubi de lemne în urma unei razii la o firmă clujeană


polițiștii clujeni au efectuat, ieri, oun control de specialitate la o companie care se ocupă cu vânzarea de materiale lemnoase

La data de 17.08.2016, poliţiştii, însoţiţi de specialiştii Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control de specialitate la o persoană fizică autorizată, cu sediul în comuna Săcuieu, care are ca obiect principal de activitate comercializarea de material lemnos”, informează IPJ Cluj.

Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat că operatorul economic, în perioada 2015 – august 2016, nu ar fi efectuat raportări în programul SUMAL pentru 74 de avize de însoţire, încălcând astfel prevederile legale în vigoare în acest domeniu.

Totodată, agentul economic, în perioada 2014 – mai 2016, ar fi cumpărat şi vândut circa 200 de metri cubi de cherestea răşinoase, 286 metri cubi lemn rotund răşinoase şi 4 metri cubi lemn de foc, fără provenienţă legală.

Pentru neregulile constatate, persoana fizică autorizată a fost sancţionată contravenţional, conform prevederilor legale în vigoare, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, fiind confiscați valoric circa 489 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 138.000 lei.

Totodată a fost dispusă măsura retragerii acordului de distribuire şi utilizare a documentelor cu regim special aparţinând persoanei fizice autorizate.

Comentarii Facebook