Polițist clujean, prins chiar de colegii lui într-o mașină fără numere de înmatriculare/ Testul a arătat că polițistul consumase substanțe interzise


În timpul unei razii în trafic pe o stradă din comuna Florești, polițiștii din Cluj au oprit o mașină fără numere de înmatriculare și au descoperit că la volan se afla un coleg de-al lor, un polițist în vârstă de 38 de ani, aflat în timpul liber. Șoferul a fost testat cu drugtestul, care a indicat prezența substanțelor interzise în organism.

De asemenea, polițiștii au constatat că mașina nu era înmatriculată. Polițistul a fost dus la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice, pentru a stabili cu exactitate dacă a consumat substanțe interzise.

Conducerea IPJ Cluj a anunțat că va face verificări și va lua măsurile legale necesare. În urmă cu doi ani angajatul a fost acuzat de viol. Este în continuare angajat al IPJ Cluj, are atribuții restrânse.

În urma acestui incident, conducerea a cerut o anchetă internă pentru a evalua situația și a decide asupra sancțiunilor care se impun.

,,La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Eroilor, din localitatea Florești.

La volanul autoturismului se afla un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, iar din verificări s-a constatat că acesta are calitatea de polițist, încadrat la I.P.J. Cluj.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Testarea acestuia cu aparatul etilotest a indicat rezultat negativ.

Totodată, verificarea documentelor autoturismului au condus la stabilirea faptului că autorizația de circulație provizorie era în afara termenului de valabilitate.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, urmând ca aspectele constatate să fie transmise unității de parchet competente.

Totodată, conducerea inspectoratului a dispus demararea de verificări pe linie internă, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Facem precizarea că la momentul depistării, bărbatul de 38 de ani se afla în afara orelor de program. De asemenea, începând cu luna martie 2023, acesta se afla la dispoziția unității, îndeplinind sarcini și atribuții de serviciu stabilite de conducerea unității, ca urmare a unui dosar penal aflat în desfășurare.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice activitate aflată în afara normelor prevăzute de lege și sprijină activități penale aflate în desfășurare, urmărindu-se astfel asigurarea unui serviciu în slujba comunității bazat pe profesionalism și transparență," au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Comentarii Facebook