Luni 27 Septembrie

Polițist clujean de la rutieră mituit cu un apartament. A refuzat și s-a autodenunțat


Un șofer din Cluj i-a oferit unui polițist de la rutieră mită un apartament pentru a-l ierta. 

Șoferul a fost oprit în trafic în 9 martie, la Turda, și dus la sediu pentru cercetări, el având o altă abatere gravă din 5 ianuarie, când a fugit de poliție. Pentru ca agentul de la rutieră să închidă ochii la abaterea veche i-a oferit 1000 de euro. 

În timp ce politistul întocmea actele şi discuta cu inculpatul, cel din urmă a continuat cu rugăminţile de a fi iertat, a scos banii din buzunar şi i-a oferit poliţistului, propunere refuzată din nou. După verificările efectuate şi după ce s-a constatat că inculpatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule, la data de 5 ianuarie 2020, poliţistul i-a adus la cunoştinţă că urmează să i se întocmească şi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod Penal (conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România -n.red.) iar inculpatul, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, i-a promis poliţistului un apartament, promisiune refuzată din nou”, arată procurorii, citați de Actual de Cluj.

Polițistul s-a autodenunțat, iar șoferul a recunoscut tot și a primit o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendarea sub supraveghere pentru doi ani, pentru recunoașterea faptelor.

Comentarii Facebook