Politicianul care își face imagine pe spatele accidentului aviatic din Apuseni

 

Secretarul comunei Horea, Corneliu Olar, fost deputat PDL, își arogă meritul coordonării acțiunii de căutare a avionului prăbușit în Munții Apuseni.

 

În după-amiaza aceea m-a sunat o fostă colegă din parlament, Mihaela Şandru, mi-a spus de accident şi mi-a dat numărul de telefon al medicului Calu. Am sunat, dar nu avea semnal. I-am cerut colegei alt număr de telefon şi mi l-a dat pe cel al doctorului Zamfir. Acesta mi-a zis că s-au lovit de brazi, sunt undeva în pădure, arborii sunt mai rari, este zăpadă şi sunt în lateral faţă de zona muntoasă. După 30 de minute l-am sunat înapoi pe doctorul Zamfir şi mi-a răspuns doctorul Ianceu. Ambii mi-au spus că au sunat la 112. Mi-am dat seama că se află lângă satul Petreasa, că satul Dârleşti este foarte aproape şi că sunt lângă comuna Horea. L-am întrebat dacă au făcut un foc şi i-am zis că am pus pădurarii şi vânătorii să tragă cu armele să vedem dacă se aude pentru a aprecia distanţa”, a spus fostul deputat PDL de Alba, Corneliu Olar, citat de Ziarul Ring. 

 

Medicii Zamfir şi Ianceu mi-au spus că pilotul Adrian Iovan este în stare gravă, iar studenta Aura Ion este rănită, dar încă în viaţă. În acel moment, doctorul Ianceu mi-a spus că soseau salvatorii. Am vorbit cu unul dintre ei, Gheorghe Trif, apoi am anunţat echipele de căutare că supravieţuitorii sunt la Dâmbul Bumbului. Ştiu că cei doi medici au sunat la 112. Şi eu am încercat de pe telefonul meu. Am sunat la 112 şi nu mi-a răspuns nimeni. Atunci a sunat un pădurar şi lui i-au răspuns. Am fost 1ai bine ca mine. Ieri (marţi – n.r.) l-am sunat să văd ce mai face. Era în Oradea. Doctorul Ianceu vrea să ne aducă o Salvare în comună. Face demersuri în sensul ăsta”, a mai spus Corneliu Olar. 

 

Gheorghe Giurgiu, unul dintre cei trei moți care au ajuns primii la epavă, a relatat lucrurile într-o cu totul altă manieră. ”Am mers acolo că am auzit şi de la televizor şi din vecini, dar a venit şi domnul pădurar Lazăr Gheorghe şi a zis că să mergem. El nu putea pentru că era bolnav. Asta se întâmpla la ora 19.00. Ne-am dus înspre Vârful Petreasa, pentru că noi suntem localnici şi ne-am dat seama că vârful este foarte înalt şi numai în part1ea aia se poate întâmpla. Am plecat cu încă doi săteni de-ai mei. Am tot strigat acolo sus pe munte, pe deal, strigând noi, după câteva căutări, i-am auzit şi pe ei strigând ajutor”, a povestit Giurgiu.

 

El a mai relatat că s-au spus multe minciuni, inclusiv faptul că pădurarii i-au găsit pe răniți și că s-ar fi tras focuri de armă. ”Coordonarea a fost proastă. S-a zis că i-au găsit pădurarii şi că au tras focuri de armă, dar nu e adevărat. Poate că au tras undeva focuri de armă, dar acolo unde am fost eu, de când i-am dus la maşină, nu a tras nimeni un foc de armă”, a mai spus salvatorul. Citește AICI tot interviul cu Gheorghe Giurgiu.

 

Și primarul comunei Horea a încercat să tragă foloase, spunând că eroii își donează sumele primite drept răsplată din partea lui Gigi Becali. Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif și Argentin Todea au replicat că primarul din comuna Horea vorbește prostii.

 

EROII din Apuseni nu vor dona PRIMĂRIEI banii primiți de la Becali. Ce vor face cu banii? - FOTO

Comentarii Facebook