Poliția și ISU Cluj, acuzate de obstrucționarea activității presei. VEZI proba că Poliția vrea mușamalizarea CAZURILOR

 

Asociaţia Profesioniştilor din Presa Cluj acuză IPJ și ISU Cluj că obstrucționează activitatea presei și limitează liberul acces la informații de interes public. 

 

APPC ”solicită o dezbatere comună pe tema protocolului de colaborare între ISU Cluj şi instituţiile de presă clujene. Recent, ni s-a adus la cunoştinţă că s-ar fi luat decizia ca jurnaliştii acreditaţi pe lângă ISU Cluj să nu mai fie anunţaţi despre intervenţiile la care participă pompierii militari şi SMURD-ul.  

 

Vă atragem atenţia că această măsură nu face decât să blocheze accesul cetăţenilor la informaţii de interes public. Orice incident din trafic sau din alte spaţii publice trebuie făcut cunoscut şi prin prisma prevenirii accidentelor rutiere şi a pierderii de vieţi omeneşti. De altfel, s-a dovedit, deja, că prin transmiterea acestor informaţii se creează un ecou puternic asupra conştiinţei publice, consecinţa fiind, în primul rând, creşterea siguranţei pe drumurile publice, precum şi o responsabilizare a cetăţenilor”, a precizat președintele APPC Cluj, Cosmina Fernoagă. 

 

Sursele Știri de Cluj precizează că tot scandalul a fost declanșat de polițiștii clujeni nemulțumiți că presa ajungea înaintea agenților constatatori la locul accidentului. Poliția a mai fost nemulțumită că anumite cazuri cum ar fi cel al decanului de la FSEGA, Dumitru Matiș, care a vrut să se sinucidă, au apărut în presă. 

 

În prezent, sunt zeci de cazuri de accidente în care au fost implicați polițiști și de care presa nu a fost anunțată.

 

Un astfel de caz este cel în care doi polițiști, între care unul cu grad mare în IPJ Cluj, au lovit o persoană pe o trecere de pietoni din Mărăști, cazul nefiind prezentat în niciun fel de Poliția Cluj. Vezi AICI detalii.

 

Pe mesajele sms venite de la ISU Cluj se precizează accidentul, locația și modul în care se intervine. Purtătorii de cuvânt de la Inspectoratele de Poliție din țară dunt deranjați de faptul că ziariștii îi sunp și le cer detalii, trebuind astfel să muncească. 

 

În documentele prezentate de Știri de Cluj (vezi pagina 7) Poliția se plânge că ISU beneficiază de o imagine pozitivă în presă, de salvatori, în timp ce Poliția de una negativă. ”Este această modalitate fair-play între două structuri care fac parte integrantă, inclusiv ca imagine din MAI?”, se întrebă Poliția.

Comentarii Facebook