Podul Traian, din Piața Mihai Viteazul, s-a surpat pe o parte: O conductă îl mai ține să nu cadă în Someș FOTO VIDEO

 

Podul Traian, din Piața Mihai Viteazul, s-a surpat complet într-o parte, iar trotuarul nu mai poate fi folosit.

 

Am trecut marți dimineața pe podul Traian și am văzut că s-a surpat. Este un pericol public și nu se mai poate continua așa”, ne-a scris Mihai, un cititor Știri de Cluj.

 

În luna aprilie, o femeie în vârstă era să cadă în Someș, după ce o bucată din același pod s-a rupt.

 

Clujeancă de 83 de ani era să cadă în Someș, prin podul de pe strada Traian. INCREDIBIL ce s-a întâmplat - FOTO

--------------------------------------------

UPDATE 1

Expertul în drumuri și poduri, prof. ing. Mihai Iliescu, de la UTCN, a explicat că motivele pentru care s-a surpat podul sunt traficul, greutatea, sarea și vibrațiile. Profesorul a declarat că a fost solicitat în urmă cu două luni de către Primăria Cluj-Napoca pentru o expertiză, după ce s-a rupt o altă bucată din pod.

 



"Am fost solicitat de primaria Cluj-Napoca să-mi spun părerea despre un eveniment ce s-a întâmplat aici, pe trotuarul din amonte. In urma vizitei de aici am decis, în calitate de expert, să opresc circulația pietonală și pe un trotuar și la celălalt. Am constatat că o mai mare problemă o consta trotuarul acesta. Practic din cauza greutății proprii, a uzurii betonului, a sării și vibrațiilor, acesta s-a lăsat”, a declarat prof. ing. Mihai Iliescu.

 

Potrivit profesorului, singurul motiv pentru care nu a căzut în apă podul este factul că o conductă veche de apă e sub el.

 

------------------------------------------------

UPDATE 2

 

Partea carosabilă a podului a fost închisă circulației. În acest moment se află la fața locului angajați ai Primăriei și expertul care a întocmit expertiza tehnică și studiul de prefezabilitate, pentru a da soluția de remediere. Ca proiect de reabilitare, podul va fi pe ordinea de zi în următoarea ședință de consiliu local cu aprobarea studiului de prefezabilitate, primul pas pentru reabilitarea sa (urmează studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și licitația).

 

Cauza producerii surpării este probabil trecerea cu auto pe zona de trotuar”, precizează reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

 

------------------------------------------

UPDATE 3

 

În jurul orei 15.20, două macarale au reușit să îndepărteze bucata de pod surpată. Vezi AICI imagini.

Comentarii Facebook